26/04/2024

Θρησκεία και Πολεμικές Τέχνες

Οι πολεμικές τέχνες είναι διάφορες μορφές πάλης που αναπτύχθηκαν σε χώρες της Ανατολής, ως ένα μέσο προστασίας των μοναστηριών από τις επιθέσεις των ληστών, αλλά και γιατί οι ιδρυτές τους ήθελαν να εξερευνήσουν το μέγεθος και τις δυνατότητες  του ανθρώπινου κορμιού σε όλο του το μεγαλείο.


Της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Με τα χρόνια, οι τέχνες αυτές απέκτησαν φήμη και εκτός των χωρών προέλευσής τους, με όλο και περισσότερους ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας, θρησκείας και κουλτούρας να επιθυμούν να ασκηθούν σε μία από αυτές. Και αυτό οφείλεται στον κινηματογράφο και σε διάφορους αστέρες οι οποίοι με τη σωματική τους ακεραιότητα και τις τεχνικές τους γοήτευσαν πολλούς ανθρώπους, αλλά και στο γεγονός ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μία ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, κάτι που ωθεί πολλούς ανθρώπους στο να επιθυμούν να μάθουν να αμύνονται ώστε να είναι ικανοί να διαφυλάττουν τη σωματική τους ακεραιότητα – ειδικά, ο γυναικείος πληθυσμός.

Παρά όμως την αυξημένη δημοσιότητα που λαμβάνουν πλέον οι τέχνες αυτές, υπάρχουν διάχυτες στερεότυπες αντιλήψεις που διαιωνίζουν την άδικη και προκατειλημμένη στάση πολλών ανθρώπων απέναντι σε αυτές. Με το κείμενό μου αυτό θα ήθελα να ασχοληθώ με τη σχέση της θρησκείας και των πολεμικών τεχνών, ένα μείζον θέμα για το οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν απορίες, δισταγμούς, ακόμα και διαστρεβλωμένες απόψεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο tkdmag.gr