25/04/2024

Ελπίδα Χριστοδούλου: Το Καράτε για μένα είναι πολύπλευρο

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2007 στην Οκινάουα, Ελπίδα Χριστοδούλου, συμμετείχε πρόσφατα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε Σότοκαν. H ίδια μίλησε αρχικά στο Fightsports.gr για την εμφάνιση της.

« Πήρα την τρίτη θέση στο Κάτα γυναικών. Είμαι αρκετά ευχαριστημένη. Είχα μία ατυχία καθώς στον τελικό παραπάτησα στο άλμα και με κατέταξαν ως τρίτη. Θεωρώ πως θα είχα πετύχει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Επίσης έπαιξα κούμιτε όπου έχασα στον δεύτερο αγώνα. Στο ομαδικό Κούμιτε εγώ κέρδισα αλλά τα υπόλοιπα κορίτσια έχασαν, ως εκ τούτου μείναμε στην έκτη θέση», τόνισε αρχικά η πρωταθλήτρια καράτε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για τους στόχους της.

«Αισιοδοξώ ότι θα παίξω και σε επόμενα πρωταθλήματα. Σε όλες τις ομοσπονδίες. Αυτό βέβαια πάντα εξαρτάται από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Θέλω να παίξω στο παγκόσμιο της Βενεζουέλας το 2015 αλλά και στο Πανελλήνιο της WKF», ανέφερε η Χριστοδούλου που μίλησε για την σχολή που διδάσκει.

« Διδάσκω στο κέντρο Καράτε- Σότοκαν Ιλισίων. Είμαι βοηθός του Κέιβαν Γκάζι. Διδάσκω καθημερινά. Η σχολή μετράει εννιά χρόνια. Έχω ένα σεβαστό αριθμό μελών. Ο σύλλογος  το προηγούμενο Σάββατο πήρε την έβδομη θέση. Διδάσκω επί σειρά ετών και συνεργαζόμουν με τον  Κώστα Παππά. Από το 2013 την ανέλαβα εγώ και διδάσκουμε μαζί με τον Κέιβαν Γκάζι».

«Αναπτυσσόμενο» το Καράτε

Αναπτυσσόμενο θεωρεί το Καράτε στην Ελλάδα η Ελπίδα Χριστοδούλου.

« Έχει ανέβει πάρα πολύ το επίπεδο αθλητών και δασκάλων. Άλλωστε από τους δάσκαλους εξαρτάται και η πορεία ενός αθλητή. Οι εποχές επιτάσσουν να εξελισσόμαστε. Οι αθλητές  βάζουν το χέρι στην τσέπη αφού δεν υπάρχει βοήθεια, ώστε να ανεβαίνει το επίπεδο. Θέλω επίσης να αναφέρω ότι ένας αθλητής καράτε, θα ήταν καλύτερο να μην επικεντρώνεται μόνο σε μία κατηγορία  αλλά σε όλες. Θεωρώ το Καράτε μισό αν κάνεις μόνο Κάτα ή μόνο Κούμιτε. Ολοκληρωμένο καράτε είναι να προπονούνται οι αθλητές σε όλες τις κατηγορίες(Κάτα- Κουμιτέ).