16/04/2024

Ελευθερία Κουδουνάκου: «Η ομάδα είναι το παν για να φτάσεις στην επιτυχία»

Η διάκριση ήρθε μέσω μίας δυνατής ομάδας

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε στην κατηγορία των -61 κιλών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καράτε η Ελευθέρια Κουδουνάκου. Η αθλήτρια του Athens Training Hall «Amilla» μίλησε στο Fightsports.gr για την σημαντική διάκριση που πέτυχε πρόσφατα.

«Ήταν μια σημαντική διάκριση το ασημένιο μετάλλιο. Βέβαια έχοντας ήδη στην πορεία μου στην κατηγορία kumite Γυναικών -61kg, τρεις φορές κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και φτάνοντας και πάλι τόσο κοντά σε αυτό φέτος, θα ήθελα σίγουρα να έχει επαναληφθεί για μια ακόμη φορά. Το σημαντικότερο όμως για μένα είναι η απόδοση, ανεξάρτητου αποτελέσματος.

Εκεί βασίζονται οι φιλοδοξίες μου διότι όταν υπάρχει απόδοση, υπάρχει αποτέλεσμα. Έτσι λοιπόν συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, την προσπάθεια για το καλύτερο και με υπομονή και επιμονή σίγουρα θα ξανά έρθει».

Η Κουδουνάκου αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο της που είναι οι διεθνείς διοργανώσεις.

«Επόμενος κυριότερος στόχος μου είναι να παραμείνω προπονητικά σε υψηλό επίπεδο καθώς επίσης να συμμετάσχω σε διεθνείς διοργανώσεις. Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να συμμετάσχω σε κάποια επίσημα τουρνουά karate1 τα οποία σαφώς θα μου προσφέρουν εμπειρία και νέες γνώσεις για την παρακάτω αγωνιστική μου πορεία στο άθλημα».

Όσον αφορά την συμβολή της ομάδας της ήταν καταλυτική στην επιτυχία

«Θεωρώ ότι η ομάδα είναι το παν. Η ομάδα είναι το συστατικό που δίνει στο όνειρο φτερά και βάση στην επίτευξη των στόχων. Αυτό πιστεύω ακράδαντα διότι μέσα από αυτή σε μεγάλο βαθμό βασίζεται η πίστη και η ψυχολογία ενός αθλητή.

Επομένως ως μέλος μιας πολύ δυνατής ομάδας, του συλλόγου Athens training hall Amilla, νιώθω μεγάλη τιμή και χαρά να ανήκω εκεί αφού μου διδάσκει πως όλα είναι δυνατά ακόμα και όταν φαίνονται να μην είναι και όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί, όπως έτσι και γίνεται».

Τέλος η Καρατέκα ευχαρίστησε δημόσια τους ανθρώπους που την στηρίζουν.

«Πάντα στέκομαι στους ανθρώπους που έχω κοντά μου και τους ευχαριστώ δημόσια για την στήριξη και την αγάπη τους . Ο πρωταθλητισμός, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένα δύσκολο μονοπάτι το οποίο θέλει πολλές θυσίες και χωρίς την στήριξη της οικογένειας μου και των αγαπημένων μου προσώπων δεν θα είχα καταφέρει να φτάσω ως εδώ.

Είναι η δύναμη μου και το κίνητρο μου να συνεχίζω, τους αφιερώνω κάθε μου επιτυχία και τους ευχαριστώ γιατί είναι οι αφανείς ήρωες σε όλη μου την πορεία. Για όλα αυτά λοιπόν δεν θα μπορούσα να είναι παρά ευγνώμων».