27/04/2024

Διάκριση για την ελληνική ομάδα Kyokushinkai!

M’ένα μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε η ελληνική Ομάδα της Ένωσης εκπαιδευτών τού Ελληνικού Shin-Kyokushinkai ΚΑΡΑΤΕ , από την Κροατία ( Ζάγκρεμπ) όπου συμμετείχε στο 17ον Ευρωπαϊκό Τουρνουά Ανδρών -Γυναικών SAMOBOR 2012.
Την 2η θέση και  συνάμα το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής από το Κιλκίς, Μελικιάδης Αριστοτέλης στην κατηγορία -80 κιλά. Το μετάλλιο για τον Έλληνα αθλητή ήρθε έπειτα από τρεις σκληρούς και δύσκολους αγώνες.

Άτυχος, στάθηκε ο Βολιώτης αθλητής, Παπαβλάχος Ευστάθιος, από τον πρώτο αγώνα του, αφού συνάντησε τον πρωταθλητή Ευρώπης 2012, από την Ουγγαρία στην κατηγορία -70 κιλά. Μετά από τρεις συνεχόμενες παρατάσεις ισοπαλίας , ηττήθηκε με απόφαση των κριτών.

Ο Παπαβλάχος κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια, υπερβαίνοντας τον εαυτού του, όμως η πίεση του αντιπάλου αθλητή, ήταν μεγάλη και στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα και να μην προχωρήσει. Πάντως, για τον Έλληνα αθλητή ήταν μια μεγάλη εμπειρία και ένα τεστ για το επίσημο Πανευρωπαϊκό που θα γίνει στην Ελβετία.

Πολύ δυναμική και η εμφάνιση του Παπαγιανίδη Φίλιππου από την Ν.Σάντα του Κιλκίς , ο οποίος επανήλθε στους αγώνες μετά από 7 χρόνια απουσίας. Προπονητής-coach στους Αγώνες ο Έμπειρος Sensei Μελικιάδης Οτάριο ( από το Κιλκίς ) αρχηγός Βορείου Ελλάδος ο οποίος καθοδήγησε και βοήθησε σημαντικά τους 3 τρεις Έλληνες αθλητές.

Τις υπηρεσίες του ως Κεντρικός Διαιτητής ( MAIN REFEREE) πρόσφερε ο Αρχηγός Εκπρόσωπος της Ένωσης Εκπαιδευτών και Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΛΟΚ Γιώργος Κοσμίδης, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαίους Διαιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά συμμετείχαν 9 χώρες της Ευρώπης με ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αθλητών. Αντιπροσώπους είχαν  οι παραπάνω χώρες: Ουγγαρία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Κροατία, Ρουμανία, Σουηδία, Πολωνία και φυσικά η χώρα μας.

Τα εύσημα αξίζουν στους διοργανωτές που είχαν άριστη φιλοξενία σε όλους τους αθλητές! Με τον Shihan Milan Karasic Αρχηγό τής Οργάνωσης Shin-Kyokushinkai τής Κροατίας, o οποίος  επί 17 χρόνια διοργανώνει το Τουρνουά με την υποστήριξη της Αστυνομίας και του Υπουργείου Δημόσιας τάξης της χώρας αυτής.

Η Ελλάδα συμμετέχει για 7η χρονιά και στηρίζει αυτή την προσπάθεια που συμμετέχουν οι δυνατότερες χώρες του Shin-Kyokushinkai KARATE. Στο Ευρωπαϊκό τουρνουά ο Έλληνας εκπρόσωπος στο περιθώριο των αγώνων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τεχνικής και Εξεταστικής Επιτροπής τής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Kyokushinkai ΚΑΡΑΤΕ (EKO) Άγγλο, Shihan Cyril Andrews, προσωπικό του φίλο και μέλος τής οικογένειας του Ελληνικού Shin- kyokyshinkai, τον οποίον προσκάλεσε στο 2ο Διεθνές Winter Camp ,που θα γίνει στα Χάνια Πηλίου 11-12 και 13 Ιανουαρίου 2013.