26/04/2024

Ανασκόπηση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος SKIF Δρέσδη – Γερμανία

Η εθνική ομάδα της Ελλάδος με αρχηγούς τον Κο.Γκάζι Κέϊβαν και Ζαρουχλιώτη Νικήτα έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν κερδίζοντας πολλά μετάλλια και καθιστώντας έτσι την θέση της ανάμεσα στις δυνατές και υπολογίσιμες ομάδες του Πρωταθλήματος.

Το επίπεδο του Πρωταθλήματος ήταν πολύ ανεβασμένο με πάνω από 500  αθλητές  οι οποίοι ήρθαν αποφασισμένοι και διψασμένοι για ένα μετάλλιο σε αυτήν την δυνατή οργάνωση.

Τα μετάλλια της εθνικής μας ομάδας ξεκίνησαν στις 9 Μαΐου με την εξαιρετική παρουσία όλων των αγωνιζομένων παιδιών και βετεράνων .

Ο  Σερεμετάκης  Ευάγγελος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των παίδων 12-13 ετών όπεν κιλών ενώ αντίστοιχα ο αδερφός του Σερεμετάκης Μιχάλης  λίγο μετά κατέκτησε και αυτός το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των εφήβων ηλικίας 14-15 ετών όπεν κιλών  και τον Κατσιμπρή Μιχάλη ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Νέων 16-17 ετών . Πρέπει να τονίσουμε ότι οι αγώνες  όλων  των  παιδιών ήταν πολύ δυνατοί και το αποτέλεσμα κρίθηκε στον πόντο. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την αξιέπαινη 6η θέση της Λιοντή Ιουλίας στην κατηγορία των βετεράνων γυναικών 50-54 ετών.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΡΕΣΔΗ 2014

Την επόμενη ημέρα με την σειρά τους αγωνίστηκαν οι κατηγορίες ανδρών – γυναικών από 18-29 ετών  και  30-39 ετών .  Τα μετάλλια της ομάδας μας ξεκίνησαν με την Χριστοδούλου Ελπίδα η οποία προκρίθηκε στον τελικό ΚΑΤΑ γυναικών 30-39 ετών και κατέκτησε την 3η θέση ύστερα από ατυχές παραπάτημα κατά την εκτέλεση του τελικού της Unsu. Ύστερα οι Γατίδης Παναγιώτης στην κατηγορία ανδρών 30-39 όπεν κιλών και Μπαρουντί Αλί στην κατηγορία ανδρών 18-29 +75κλ, προκρίθηκαν στον τελικό και κατέκτησαν και οι δύο την 2η θέση . Πρέπει να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά εκτελέστηκέ η κατηγορία του Grand Champion Ανδρών 18-29 ετών όπου ο αθλητής μας  Μπαρουντί Αλί κατέκτησε την 4η θέση.

Την τελευταία μέρα των αγώνων έπαιξαν τα ομάδικα ανδρών –γυναικών .Η ομάδα των γυναικών με τις Χριστοδούλου Ελπίδα, Καβακοπούλου Χριστίνα και Λιοντή Ιουλία έχασε 2-1  με την Πρωταθλήτρια του Πρωταθλήματος ομάδα της Ρουμανίας ενώ η ομάδα των ανδρών μας με εξαιρετική παρουσία και ψυχή κατάφερε και προκρίθηκε στον ημιτελικό χάνοντας από την Δανία .Έτσι έπαιξαν με την ομάδα του Βελγίου για την κατάκτηση της 3ης θέσης και ύστερα από μεγάλη μάχη και με τους τραυματισμούς βασικών παιχτών της ομάδας μας δεν κατάφεραν να πάρουν το μετάλλιο και κατατάχθηκαν στην 4η θέση . Δεν πρέπει να παραβλέψουμε την σημαντική και καταλυτική βοήθεια του προπονητή Λεκάκου Φώτη του παλαίμαχου αθλητή της Εθνικής Ομάδας Ελλάδος ο οποίος βρισκόταν πίσω από όλα τα παιδιά και πρόσφερε της γνώσεις και την ψυχή του για το καλύτερο  δυνατό αποτέλεσμα.

Στην Γιορτή αυτή του Καράτε παρευρέθηκε όλο το επιτελείο του Παγκόσμιου SKIF με τον Soke Hirokazu Kanazawa , Κancho Nobouaki Kanazawa και τον Chief Instructor Παγκοσμίως sensei Manabu Murakami  καθώς και εκπαιδευτές του αρχηγείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας SKIF όπως ο sensei Daizo Kanazawa . Mε την παρουσία των εξεχόντων αυτών προσωπικοτήτων του Καράτε  η ατμόσφαιρα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν πολύ διαφορετική.  Όλοι οι αθλητές , διαιτητές και μέλη των εθνικών ομάδων έδειχναν τον σεβασμό και την εκτίμηση τους προς τα πρόσωπα αυτά που τα θεωρούν οικογένεια τους  ενώ  με την παρουσία τους αναπτέρωναν το ηθικό όλων των αθλητών οι οποίοι  έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους κατά την εκτέλεση των αγώνων τους.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους Έλληνες αθλητές και συνοδούς που για άλλη μια φορά έδωσαν το παρόν και ανέβασαν την Ελλάδα στο βάθρο.