26/04/2024

Αθηνά Ευμορφιάδη: H ζωή μου ένα τρένο

Θα την δούμε στο Gods of War, καλώς εχόντων των πραγμάτων, απέναντι στην Χριστίνα Μέρτογλου. Ο λόγος για την Αθηνά Ευμορφιάδη που δηλώνει… Κικμποξερού, όπως είπε, και μας έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη για τους κόπους της, τόσο στην προπόνηση, όσο και στην ζωή. Όντας μητέρα και συνάμα αθλήτρια αποδεικνύει πως οι γυναίκες όλα τα… μπορούν, φτάνει να έχουν πείσμα και θέληση να πετύχουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Fightsports. gr:

Aθηνά χαρά μας που σε φιλοξενούμε στο Fightsports. gr. Πως αποφάσισες να ξεκινήσεις τις πολεμικές τέχνες;
Ο πατέρας μου ευθύνεται γι’ αυτό!!! Ασχολούμαι από τα 12, είναι μία εξέλιξη για μένα αφού ξεκίνησα από Καράτε, το… γύρισα στην πυγμαχία και κατέληξα στο KickBoxing. Το τελευταίο με ολοκληρώνει σαν δύναμη, διότι στο Καράτε δεν ήμουν απόλυτα… γεμάτη. Είναι λίγο πιο λάιτ.
Πόσο δύσκολο είναι για μία μητέρα να συνδυάζει προπόνηση και οικογενειακά καθήκοντας
Πραγματικά πολύ δύσκολο. Να είναι καλά οι γονείς μου. Το στερούμε το παιδί μου. Αυτή είναι μία αλήθεια. Της έχω δώσει όμως να καταλάβει ότι είμαι αθλήτρια και παρά το ότι είναι μικρή καταλαβαίνει και με στηρίζει.
Στην εγκυμοσύνη σταμάτησες τις προπονήσεις;
Δεν έκανα προπόνηση γιατί φοβόμουν. Τρεξιματάκια που και που μόνο. Ήμουν για δύο χρόνια εκτός και έκλαιγα. Όταν γύρισα ξανάνιωσα.
Θα ήθελες η κόρη σου να ακολουθήσει τα χνάρια σου;
Δεν θέλω από την μία να ακολουθήσει αυτό που κάνω. Τρώω μεγάλη ταλαιπωρία και δεν θέλω να ταλαιπωρείται η κόρη μου. Ζω στην Κόρινθο και όλη μου η ζωή είναι ένα… τρένο. Εκεί δεν μπορώ να κάνω προπονήσεις και έρχομαι στα Λιόσια και στον κ. Παπαδόπουλο.
Ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος σου;
Όταν ολοκληρωθώ σαν αθλήτρια θέλω να γίνω προπονήτρια. Στόχος μου είναι να γίνω πρωταθλήτρια όντας εν ενεργεία, να φτάσω να παίξω έξω. Να παίξω πέντε ματς, μόνο η εμπειρία φτάνει. Θέλουμε παιχνίδια και δεν βρίσκουμε εδώ στην Ελλάδα. Πάντως ενημερώνομαι από το σάιτ σας και βλέπω ότι θα υπάρξουν διοργανώσεις από την νέα σεζόν.
Σε φλερτάρουν στην προπόνηση;
Έχω τύχει σε απαράδεκτες καταστάσεις αλλά και σε αστείες. Οι αθλητές δεν έχουν τρόπο να πλησιάσουν μία γυναίκα.
Πως είσαι αγωνιστικά αυτή την στιγμή;
Ετοιμάζομαι πυρετωδώς για τις 30 Μαρτίου. Είχα πρόβλημα με την μέση μου τρεις μήνες. Έκανα όμως προπονήσεις ακόμα και τότε. Εδώ και δύο χρόνια δεν μου δόθηκε μία ευκαιρία σωστή. Στον αγώνα αυτό όμως θα είμαι καλύτερη από ποτέ.
Ποιες αθλήτριες ξεχωρίζεις από Ελλάδα η εξωτερικό;
Η Kathy Long είναι κορυφαία για μένα και την μελετάω για να παίζω στο στυλ της. Από Ελλάδα μου αρέσει η Πανταζή σαν αθλήτρια και σαν προσωπικότητα.
Ποιους ανθρώπους θα ήθελες να ευχαριστήσεις;
Θέλω ευχαριστήσω τον Χρήστο Πετρούτσο, σημαίνει πολλά για μένα. Αυτός με ξεκόλλησε από την επαρχία. Και τον Γιάννη Θεοφάνους που όταν χρειάστηκε να μου σταθεί το έκανε και άνοιξε την πόρτα για πάω στον Παπαδόπουλο. Έφυγα λόγω απόστασης από εκεί. Επίσης με έχουν βοηθήσει πολλοί αθλητές.
Έφτασε ποτέ σε σημείο να τα παρατήσεις;
Είχα και εμπόδια, κι από θέμα οικονομικό ήθελα να τα παρατήσω. Δεν υπήρχε αντίκρισμα σε αυτό που έκανα. Κακά τα ψέματα, αν δεν ανοίξω μία σχολή δεν θα βγάλω χρήματα. Το κάνω μόνο για την δόξα. Δουλεύω νύχτα δυστυχώς και το πρωί πάω προπόνηση.
Σου έχει τύχει περιστατικό που χρειάστηκε να επέμβεις δυναμικά;
Όταν ήμουν στο λύκειο, ερχόταν ένας τύπος και ενοχλούσε εμένα και τις φίλες μου. Κάποια μέρα κατέβηκε από το αμάξι και μου μίλησε άσχημα. Τότε αντέδρασα και τον χτύπησα άσχημα. Ένα σχολείο δεν έκανε τίποτα και τα αγόρια δεν μπήκαν καν στην μέση. Δεν περίμεναν ότι εγώ κάνω κάποια πολεμική τέχνη. Οι φίλες μου με φωνάζουν, με φώναζαν Σουγκλάκο, από την σκηνή Ρόδα, τσάντα και κοπάνα που τον φώναζαν συνεχώς να… καθαρίσει.
Μία τελευταία κουβέντα για την προσπάθεια του Fightsports. gr…
Eίναι εξαιρετική η προσπάθεια σας. Είμαι χαρούμενη που είστε το μοναδικό σάιτ που προσπαθεί να στηρίξει και να αναδείξει του αθλητές. Εγώ όπως όλοι μας το έχουμε ανάγκη, να προβληθούμε.