26/04/2024

Έλενα Χατζηλιάδου: «Το πείσμα και η θέληση φέρνουν επιτυχίες»

Το fightsports.gr, πρώτο, πήρε κατ’αποκλειστικότητα τη νούμερο ένα συνέντευξη της Έλενας Χατζηλιάδου, μόλις λίγες ημέρες μετά την επιτυχία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, του Παρισιού.

Εκεί, η γλυκιά και παράλληλα δυναμική Έλενα μας έκανε όλους υπερήφανους, αφού εν μέσω μίας δύσκολης και κοπιαστικής διοργάνωσης κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, κερδίζοντας την 3η θέση στην Κατηγορία της!

Η μαχήτρια που τίμησε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό μίλησε στο fightsports.gr για όλα όσα αφορούν την επιτυχία της, τους εμπνευστές της, όπως και για τους επικείμενους στόχους της, που δεν είναι άλλοι εκτός από διακρίσεις.

Οι συναθλητές της, την χαρακτήρισαν χαριτολογώντας ως την… καλύτερη του χωριού, ενώ η ίδια μας απέδειξε πως εκτός από καλή αθλήτρια είναι και σωστός σαν άνθρωπος. Άνθρωπος που ξέρει να σέβεται και να εκτιμά…

Ακολουθεί η συνέντευξη της πρωταθλήτριάς μας:

Καταρχήν σε ευχαριστούμε πολύ που θα μιλήσεις στο fightsports.gr. Κλασική, αλλά απαραίτητη η πρώτη ερώτηση: Τα συναισθήματά σου για την κατάκτηση του ενός και μοναδικού μεταλλίου.
Τα συναισθήματά μου με την κατάκτηση του μεταλλίου δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση και ένοιωσα πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, γιατί πέρα από τα εμπόδια που είχα για να φτάσω ως εδώ,τα κατάφερα!
Το πίστεψες με το… καλημέρα του πρώτου αγώνα ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι το βάθρο;
Ο πρώτος μου αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος γιατί έπαιζα με την αθλήτρια από την Τουρκία, φετινή πρωταθλήτρια από την οποία είχα χάσει σε προηγούμενο αγώνα. Την είχα μελετήσει καλά και προσαρμόστηκα στο παιχνίδι της και κέρδισα στις αδυναμίες της. Με την νίκη αυτού του αγώνα είχα πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό μου για τους επόμενους γύρους!
Η πρώτη σου σκέψη αμέσως μετά το τέλος του αγώνα σου;
Πολλές σκέψεις θα έλεγα και χιλιάδες συναισθήματα με πλημμύρισαν με το τέλος του αγώνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Αποτέλεσε για μένα, όλο αυτό, μία μοναδική εμπειρία!
Την επιτυχία σου αυτή έχεις να την αφιερώσεις κάπου συγκεκριμένα;
Αυτή η επιτυχία εννοείται πως οφείλεται χάρη στην συνεργασία τη δική μου και του πατέρα και προπονητή μου Μάξιμου Χατζηλιάδη. Το μετάλλιο είναι αφιερωμένο σ’αυτόν τον σπουδαίο προπονητή. Επίσης, πρέπει να πω ότι εξαιτίας της υποχρεωτικής παρουσίας μου στο ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας που σπουδάζω στη Λαμία δεν μπορώ να κάνω τις προπονήσεις που θέλω. Δεν υπάρχει κάποια σχολή και αναγκάζομαι να κάνω μόνη μου με τον σάκο και να πηγαινοέρχομαι τα σαββατοκύριακα Κατερίνη όπου με προπονεί ο πατέρας μου. Μετά από αυτήν την επιτυχία κατάλαβα ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο, αρκεί να έχεις πείσμα και θέληση. Ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα!
Και τέλος θα θέλαμε να μας αποκαλύψεις τον επόμενο στόχο σου…
Ο επόμενος στόχος μου είναι το ευρωπαϊκό 18-21 τον Φεβρουάριο στην Τουρκία και το ευρωπαϊκό γυναικών τον Μάιο στην Ουγγαρία, μπορεί και ένα βαλκανικό ενδιάμεσα. Ευελπιστώ ότι θα τα πάω καλά και να συνεχίσουν να εκπληρώνονται τα όνειρα μου. Αν η ομοσπονδία του καράτε δεν βοηθήσει, ελπίζω να βρω άτομα που να με στηρίξουν οικονομικά είτε φίλοι είτε εταιρίες ώστε να λάβω μέρος και στα δύο πρωταθλήματα. Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι, γεγονός που περιορίζει τις προσπάθειές μας…
Αξίζει να σημειωθεί πως στο… κλείσιμο αυτής της ενδιαφέρουσας συνέντευξης, η Έλενα δεν παρέλειψε να τιμήσει με τα λόγια της και το fightsports.gr…
Ευχαριστώ όλη την ομάδα του fightsports.gr για την σπουδαία δουλειά που κάνει καθώς και για την στήριξη των αθλητών μέσα από αυτήν! Να συνεχίσετε έτσι!