25/04/2024

Έλενα Χατζηλιάδου: Έφτασα κοντά να σταματήσω το Καράτε, αρνήθηκα τους Γερμανούς!

Η κορυφαία Καρατέκα της χώρας έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο ΦΩΣ όπου αποκάλυψε πως είχε αρνηθεί πρόταση των Γερμανών για να αγωνιστεί με την Εθνική τους ομάδα.


Η Έλενα Χατζηλιάδου με τις σπουδαίες διακρίσεις στο Καράτε, δηλώνει πατριώτισσα, ενώ τονίζει πως έφτασε πολύ κοντά να σταματήσει! Διαβάστε απόσπασμα από την συνέντευξη:

«Όταν ήμουν στην Ελλάδα είχε μπει ήδη σε κίνδυνο η καριέρα μου γι’ αυτό και έφυγα. Ήμουν σχεδόν δύο χρόνια χωρίς αγώνες. Και ο πατέρας μου ήταν ήδη οικονομικά εξαντλημένος.

Όσο ήμουν στη Γερμανία, από την κούραση και την εξάντληση, καράτε και δουλειά και δυσκολίες που προέκυπταν, είχα πει ότι θα σταματήσω. Μέχρι που το καράτε μπήκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τότε ο πατέρας μου είπε ότι θα βρούμε χορηγούς. Ένιωθα κενή εκείνη την περίοδο. Είχα τα λεφτά μου, είχα το σπίτι μου και τη δουλειά μου, αλλά ένιωθα κενή. Πως δεν υπάρχει ουσία σε αυτό που κάνω.

Τον Φεβρουάριο του 2018 ξεκίνησα ξανά. Είχα πει στην Ολυμπιακή Επιτροπή και συγκεκριμένα στον κύριο Καπράλο την ιστορία μου. Του εξήγησα πως αν υπάρξει κάποια βοήθεια εγώ μπορώ να είμαι το νούμερο ένα.

Και με πίστεψε και δύο μήνες μετά ήμουν πρώτη. Είναι δύσκολη η δήλωση. Το να το πεις ότι εγώ μπορώ και θα είμαι πρώτη. Γιατί υπάρχει και η αποτυχία. Ο κύριος Καπράλος έμαθε πως αρνήθηκα να παίξω για τα γερμανικά χρώματα, όταν εκείνοι με προσέγγισαν στη Γερμανία, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου.

Μια απόφαση για την οποία δεν έχω μετανιώσει ποτέ. Είμαι πατριώτισσα σε σημείο που άμα γίνει πόλεμος, θα είμαι η πρώτη που θα πάω. Συλλογίστηκα τους Έλληνες ήρωες εκείνη τη στιγμή και τις υπερδυνάμεις που ήταν πάντα εναντίον μας.

Εκείνοι λοιπόν έλεγαν πάντα όχι, πολέμησαν και έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας. Οπότε θα ήταν σαν να απαρνιόμουν τους ίδιους του Έλληνες που θυσίασαν τη ζωή τους για εμάς. Δεν θα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου αν το έκανα αυτό. Μάχομαι για την ιστορία μου, για τον εαυτό μου και για την Ελλάδα».

Διαβάστε την συνέχεια της συνέντευξης εδώ.