19/04/2024

Έγραψαν ιστορία οι Έλληνες Καρατέκα του Shotokan στην Αυστραλία!

Θάματα και πράγματα έκανε η ελληνική αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  Shotokan Karate της Αυστραλίας. Πριν από λίγη ώρα η Κατερίνα Μελίδου κατετάγη 5η στα Κάτα, σημειώνοντας μία άκρως επιτυχημένη παρουσία…

Από εκεί και πέρα όμως, Νίκος Γιδάκος και Κώστας Παππάς μας έκαναν διπλά υπερήφανους, κατακτώντας δύο σπουδαίες διακρίσεις για την πατρίδα μας! Παίζοντας στον τελικό των -75 κιλών, ο Κώστας Παππάς επικράτησε του Νίκου Γιδάκου, γεγονός που έδωσε και στους δύο το εισιτήριο για το Grand Champion που εκφράζει τον απόλυτο τρόπο μάχης χωρίς κανένα προστατευτικό και γάντια.

Εκεί, τα δύο Ελληνόπουλα συναντήθηκαν ξανά στον τελικό, κερδίζοντας όλους τους παγκόσμιους πρωταθλητές των κατηγοριών τους. Σ΄έναν λοιπόν πεντάλεπτο τελικό και μάχη μέχρις εσχάτων, ο Νίκος Γιδάκος πήρε των σπουδαιότερο των τίτλων «Πρωταθλητής των Πρωταθλητών», επικρατώντας του Παππά με 1-0.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία που Έλληνας αθλητής κατορθώνει να κατακτήσει τον απόλυτο τίτλο του μαχητή του σκληρού Karate Shotokan. Η πρώτη φορά ήταν το 2007 με την Ελπίδα Χριστοδούλου στην Okinawa.