09/05/2024

Το ημερολόγιο ενός «χοντρού» wanna be καρατέκα!

Κάποτε άκουσα να λέει ένας θείος μου: «Εντάξει, το παιδί δεν μπήκε στο πανεπιστήμιο. Τι στεναχωριέσαι; Δεν θα γίνουμε δα και όλοι επιστήμονες.» Σωστός ο θείος, καλά τα έλεγε τότε. Ακούω λοιπόν καθημερινά συνομηλίκους μου: «Τι; Να τρέξω… Μπα. Είμαι χοντρός ρε. Θα πεθάνω στα 100 μέτρα.» Ο θείος θα του έλεγε του τάδε 20χρονου: «Άραξε ρε! Πού πας; Δεν θα κάνουμε όλοι για αθλητές…» 


Έχω πιάσει και τον ίδιο μου τον εαυτό του να λέει: «Μαλάκα, δεν μπορείς άστο… Θα σπάσεις κάνα πόδι.» Σας ρωτάω λοιπόν σήμερα και εσάς και εμένα τον ίδιο: «Γιατί τέτοιος ρατσισμός; Αυτορατσιμός μάλλον…»

Συμφωνώ πως επιστήμονες δεν μπορούμε να γίνουμε όλοι, αλλά πόσο αθληταράς χρειάζεται να είσαι τελικά για να αφαιρέσεις από πάνω σου το εμμονικό σύνδρομο του «είμαι χοντρός» και του δεν μπορώ να αντεπεξέλθω. Όχι πολύ παιδιά.

Δεν ήμουν ποτέ εθισμένος στον αθλητισμό ούτε πρόκειται να γίνω ξαφνικά. Ξεκίνησα όμως μία προσπάθεια τον τελευταίο μήνα την οποία ονόμασα «Fatdragon»  και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Τι είναι;

Είναι η διαδικασία η οποία έχω βάλει τον εαυτό μου σε πολύ χαλαρό ρυθμό, όχι τρέλες, για να καταφέρω το Νοέμβριο να συμμετέχω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εγχρώμων ζωνών του Καράτε. Προσοχή! Δεν πάω να γίνω πρωταθλητής, αλλά δεν πάω και ούτε να ξεφτιλιστώ. Με νοιάζει η συμμετοχή σε πρώτη φάση, όχι όμως να τις «φάμε» κιόλας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ FIGHTSPORTS.GR ΣΤΟ YOUTUBE ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

Πέρασα από το χώρο του kickboxing, του παγκρατίου, της πυγμαχίας, του ποδοσφαίρου, μέχρι και του ράγκμπι. Αναζητώντας λοιπόν ένα άθλημα που θα με κάνει να πάω προπόνηση και την επόμενη μέρα. Βρήκα το καράτε χάρη στον Ομοσπονδιακό Προπονητή Στέλιο Σκαρογιάννη που με βοηθάει στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Το’χα υποτιμήσει πολλές φορές το Καράτε στη ζωή μου. Τώρα όμως που το γνωρίζω και βλέπω καθημερινά εξέλιξη της τάξεως του 1% έχω αρχίσει να το «ερωτεύομαι».

Οι καρατέκα είναι ωραίοι τύποι. Εγωιστές αρκετά, αλλά καλοί αθλητές και προσηλωμένοι στο στόχο τους.

Η πολεμική τέχνη που προσφάτως εισήχθη στο ολυμπιακό πρόγραμμα μου’χει προσφέρει εκτός από σωματική άνεση και εγκεφαλική διαύγεια.

Όλα τα μαχητικά αθλήματα ανοίγουν τη σκέψη. Πώς αλλιώς θα «τρέξει» το σώμα να εκτελέσει την εντολή εάν ο εγκέφαλος έχει πέσει σε λήθαργο;

Μπείτε στις πολεμικές τέχνες «συναυτορατσιστές» και θα καταλάβετε άμεσα πως θα εκτοξευθεί η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία σας…

Σ’αρέσουν οι μάχες;.. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ το Fightsports.gr στο facebook και το instgram!