15/06/2024

Στην Αθήνα η πρώτη Παγκόσμια διοργάνωση Καράτε του 2023

Στην Αθήνα φιλοξενείται το παγκόσμιο τουρνουά

Στις 13-15 Ιανουαρίου το Athens 2023 K1 Series A θα διεξαχθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τον Ιανουάριο η Αθήνα γίνεται το επίκεντρο του Παγκόσμιου Καράτε. Ακριβώς σε ένα μήνα, το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου 2023 η πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει ένα από τα πέντε τουρνουά που εντάσσονται στη σειρά Κ1 Series A της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (WKF).

Το Athens 2023 K1 Series A θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στα Άνω Λιόσια. Η Αθήνα θα γίνει πόλος έλξης για καρατέκα από όλο τον πλανήτη καθώς ήδη οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 1.100 από 70 χώρες. Μαζί με τους προπονητές, τους διαιτητές και τους συνοδούς, υπολογίζεται ότι τον Ιανουάριο στην Αθήνα θα ταξιδέψουν περίπου 3.000 άτομα που σχετίζονται με τη διοργάνωση.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 80 αθλητές και αθλήτριες στα Kata και σε όλες τις κατηγορίες Kumite.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε εργάζεται με γοργούς ρυθμούς για την απρόσκοπτη προετοιμασία και διεξαγωγή της πρώτης μεγάλης διοργάνωσης καράτε που αναλαμβάνει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της WKF που θα μεταδώσει τους αγώνες μέσω Live Streaming από το επίσημο κανάλι της στο YouTube. Χορηγός του Athens 2023 K1 Series A είναι η ΔΕΗ ανανεώσιμες Μ.Α.Ε. και χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων».