29/03/2024

Ρεπορτάζ από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων / Ανδρών – Γυναικών

Στην 5η θέση κατετάγη η αθλήτρια Αράπογλου Έλλη του Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Αμαρουσίου » Ο Δρόμος της Ειρήνης «.
Η μικρή αθλήτρια έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην πρώτη της συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα της χώρας μας στην κατηγορία του Kumite Children Female 2000 στα -42kg, τελικά όμως δεν κατάφερε να ανεβεί να βάθρο χάνοντας στην απόφαση από την αθλήτρια του Μαυροβουνίου στον τελικό του repurchase. Η αθλήτρια του Συλλόγου Αμαρουσίου στον πρώτο γύρο  κέρδισε 8-0 την αθλήτρια της Σερβίας Stoiljkovic, στον δεύτερο της γύρο κέρδισε 9-0 την αθλήτρια της  Βοσνίας Hukara ενώ στον τρίτο γύρο ηττήθηκε από την αθλήτρια Tekin της Τουρκίας με 5-0.

dim_mar1_lr

H αθλήτρια από την Τουρκία με την νίκη της αυτή προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας με αποτελέσματα η αθλήτρια Αράπογλου να προκριθεί για να αγωνιστεί για την τρίτη θέση. Στον τελικό κατάταξης για την 3η θέση η αθλήτρια μας έχασε με σκορ 4 – 1 από την αθλήτρια Karic από την Βοσνία.

Από το ιστορικό και «αδελφό» Σύλλογο του Νέου Ηρακλείου, » Ειρήνη «,  αγωνίστηκαν οι αθλητές : Σκοπελίτη Μαρία-Καθολική (Μαριλή), Ηλιόπουλος Στυλιανός, Λυμπέρη Γεωργία και Γκονου Νίκη.

Η Λυμπέρη Γεωργία κατάφερε και αυτή, στην πρώτη συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα, να καταταγεί στην 5η θέση της κατηγορίας στην οποία αγωνίστηκε, Kata Female 2002. Η μικρή αθλήτρια στον 1ο γύρο κέρδισε 5-0 την αθλήτρια της Τουρκίας, Altinbas, ενώ στον 2ο γύρο 3-2 την αθλήτρια της Βοσνίας, Josipovic, στον 3ο γύρο την αθλήτρια από τα Σκόπια, Avramova, με σκορ 3-2 για να φτάσει τελικά στον 4ο γύρο όπου αντιμετώπισε την αθλήτρια Mrakovic από το Μαυροβούνιο. Δυστυχώς, η μικρή μας αθλήτρια γνώρισε την ήττα με σκορ 4 – 1, αποτέλεσμα που έφερε στον μεγάλο τελικό την αθλήτρια από το Μαυροβούνιο και την Λυμπέρη Γεωργία να διεκδικεί σε αγώνα τελικού repurchase την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

dim_mar2_lr

Στον τελικό για την 3η θέση η Λυμπέρη αντιμετώπισε την αθλήτρια Muftarova από τα Σκόπια από την οποία τελικά ηττήθηκε με σκορ 4-1.
Η αθλήτρια Σκοπελίτη Μαριλή, στην 2η συμμετοχή της σε Βαλκανικούς αγώνες με την Εθνική μας ομάδα, αποκλείστηκε στο πρώτο γύρο της κατηγορίας, Kumite Children Female 2001 -42Kgr, αφού έχασε από την αθλήτρια Petkovic, από την Σερβία. Η αθλήτρια από την Σερβία αποκλείστηκε στον 3ο  γύρο με αποτέλεσμα και τον οριστικό αποκλεισμό της Σκοπελίτη και από την διαδικασία των αγώνων κατάταξης, repurchase.

dim_mar3_lr

 

Η Σκοπελίτη έδωσε τον καλύτερο της εαυτό και αγωνίστηκε με πολύ πάθος, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει, όμως κάποια λάθη τακτικής της στέρησαν το θετικό αποτέλεσμα.

Πιο άτυχος στάθηκε ο Ηλιόπουλος Στυλιανός, στην κατηγορία Kumite Children Male 1999 -70Kgr, που, αφού πέρασε στον 1ο γύρο «bye» στον 2ο γύρο με αντίπαλο τον Μαυροβούνιο Drobnjak, ηττήθηκε με 4-1 στην απόφαση ενώ ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 4-4, δυστυχώς ο Μαυροβούνιος αθλητής αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο με αποτέλεσμα τον οριστικό αποκλεισμό του Στυλιανού.

Η Γκόνου Νίκη, αγωνίστηκε στην κατηγορία Kata Children Female 2000 και αποκλείστηκε από τον 1ο γύρο, όπου ηττήθηκε με σκορ 5-0 από την αθλήτρια Dimeska από τα Σκόπια.

dim6

Ο Πρωταθλητής μας Δημήτρης Ραχούτης, ταξίδεψε ως προπονητής όπως και ένα χρόνο πριν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων / Ανδρών – Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο και όχι όπως τον έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια, ως αγωνιζόμενος. Κάθισε πίσω από τους μικρούς αθλητές της Εθνικής Ομάδας Καράτε καθοδηγώντας τους κατά την διάρκεια των αγώνων μαζί με τους υπόλοιπους Εθνικούς προπονητές που παραβρέθηκαν εκεί.

Ο Δημήτρης μας είπε δυο λόγια για αυτή την εμπειρία » Μετά από 21 χρόνια αγώνων είναι παράξενο να βρίσκεσαι πίσω από το ταταμι και όχι πάνω σε αυτό, τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται είναι πολλά και ποικίλα. Όσο αναφορά τώρα τους αθλητές των συλλόγων που παραβρέθηκαν σε αυτό το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, έχω να πω ότι όλα τα παιδιά έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια όλο αυτόν τον καιρό και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γι αυτό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αφιέρωσαν πολύ χρόνο και κουράστηκαν πολύ κατά την διάρκεια της προετοιμασία τους, αυτό που θέλω να θυμούνται όλοι τους λοιπόν, είναι ότι ποτέ δεν πάει χαμένος ο ιδρώτας, η προπόνηση και η προσπάθεια που κάνουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μπορεί να μην δικαιωθούμε άμεσα, όμως σε βάθος χρόνου αυξάνουμε κατά πολύ τις πιθανότητες να ανταμειφτούμε γι αυτό. Συνεχίστε λοιπόν παιδάκια με το ίδιο πάθος για ότι κάνετε, συνεχίστε να πιστεύετε και να αγωνίζεστε για αυτό που αγαπάτε, και σίγουρα μια μέρα θα φτάσετε ψηλά, αν όχι, τουλάχιστον θα έχετε προσπαθήσει γι αυτό και αυτό είναι που έχει την μεγαλύτερη αξία «.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Ραχούτη για την ενημέρωση και το υλικό που μας έστειλε.