29/03/2024

Θριαμβευτική η πρώτη συμμετοχή της WKB HELLAS

Δελτίο Τύπου

Μια ιδιαίτερη εμπειρία έζησαν όλα τα μέλη της αποστολής της WKB Hellas το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Βρισκόμενοι ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές Kyokushin του κόσμου κλήθηκαν να δώσουν το καλύτερο εαυτό ενώπιον των θρυλικών μορφών του αθλητισμού Kaicho Jon Bluming 10 dan και Hanshi Pedro Roiz 8 dan.

Το World Cup Kyokushin Budokai ήταν η πρώτη συμμετοχή της WKB Hellas σε παγκόσμια αθλητική συνάντηση με συναθλητές διεθνούς εμβέλειας και απήχησης, και η ελληνική αποστολή όχι μόνο συμμετείχε με 7 αθλητές, αλλά διακρίθηκε, ανέβηκε στο βάθρο και χειροκροτήθηκε από εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκε στην ισπανική πόλη Λόρκα και στο αθλητικό συγκρότημα Felipe VI όπου έλαβαν χώρα οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Kyokushin Budokai.

Την αποστολή συνόδευαν ο Branch Chief της WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan και ο προπονητής της Εθνικής WKB Hellas Αντώνης Λεωνίδας 4 dan, ενώ άξια αναφοράς ήταν η συμβολή και βοήθεια των sempai Στέλιου Παπασταύρου και Παναγιώτη Νούλα1 dan.

Από την WKB Hellas οι αθλητές που διαγωνίσθηκαν ήταν:
• από την Καλαμπάκα οι: sempai Παναγιώτης Νούλας 1 dan, Γιάννης Γκλάρας, Κωνσταντίνος Βάλλας, Στεφανία Γκλάρα, Γιώργος Ζιώγας,
• από τον Αλμυρό οι: Μαριάννα Τσινίκα και Ηλίας Ζάχος

Από τους συνολικά 7 αθλητές οι 3 ανέβηκαν το βάθρο των νικητών κατακτώντας 1 χρυσό μετάλλιο και 2 χάλκινα αντίστοιχα. Η διάκριση για την WKB Hellas κρίνεται κάτι παραπάνω από σημαντική και αποκτά ιδιαίτερο ειδικό βάρος, αν σκεφθεί κανείς το άγχος που είχαν τα παιδιά από το γεγονός και μόνο ότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε παγκόσμια διοργάνωση και μάλιστα υπό το βλέμμα όλων αυτών των σημαντικών προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

Η ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
ΣΤΟ WORLD CUP KYOKUSHIN BUDOKAI

Την δική της παγκόσμια διάκριση είχε και η Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων, καθώς ο Κωνσταντίνος Βάλλας κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία, όπως ήταν αυτή που συμμετείχε, με αντάξιους αντιπάλους να κερδίσει επάξια την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις και των υπολοίπων αθλητών από την Καλαμπάκα (Γιάννη Γκλάρα, Στεφανία Γκλάρα, Γιώργου Ζιώγα) που αν και συμμετείχαν σε κατηγορίες με επαυξημένο το βαθμό δυσκολίας, η παρουσία τους ήταν αξιόλογη. Αξιοσημείωτη, τέλος, ήταν και η εμφάνιση του sempai Παναγιώτη Νούλα1 dan που αγωνίσθηκε σε κατηγορία με πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων αποτελεί φυτώριο αθλητικών ταλέντων. Ο Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan με το προσεγμένο πρόγραμμα διδασκαλίας, την τήρηση των αρχών και της φιλοσοφίας των πολεμικών τεχνών, την επιμονή του στις εντατικές προπονήσεις και τη διεύρυνση των γνώσεων των αθλητών με τις διοργανώσεις σεμιναρίων, camp, αθλητικών τουρνουά, παρέχει όλα τα εφόδια στους αθλητές του για να διακριθούν και παν’ απ’ όλα να αγαπήσουν το άθλημα και εν γένει τον αθλητισμό.

Για την επιτυχή εμφάνιση τόσο της σχολής, όσο και της WKB Hellas, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushin Budokai, δέχθηκε τα εύσημα από τον ιδρυτή της «International Budokaikan Kyokushin» Kaicho Jon Bluming 10 dan, και από τον Πρόεδρο της World Kyokushin Budokai Hanshi Pedro Roiz, 8 dan, οι οποίοι δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι και την πορεία της WKB Hellas και ειδικά από την προσωπική εργασία του Sensei Ιωάννη Παπαπούλιου 4 dan ως Branch Chief της WKB Hellas.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων κινείται πλέον σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ήδη διαθέτει αγωνιστική ομάδα σε kyokushin Budokai, ji jitsu και kick boxing με συνεχή παρουσία και συμμετοχή σε διασυλλογικά, εθνικά και παγκόσμια αθλητικά event. Το γεγονός αποτελεί κίνητρο ενθουσιασμού και παράδειγμα προς μίμηση και για τους μικρότερους αθλητές που τώρα ξεκινούν την επαφή τους με τις πολεμικές τέχνες. Και να μην ξεχνούμε ότι οι υψηλές επιδόσεις σε πρωταθλήματα οδηγούν σε μοριοδότηση στις πανελλήνιες εξετάσεις και στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλες αυτές οι επιτυχίες και διακρίσεις φυσικά δεν θα υπήρχαν αν οι γονείς των αθλητών δεν έδειχναν πρώτοι εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του δασκάλου, στις γνώσεις του στο αντικείμενο των πολεμικών τεχνών και στο όραμά του ο αθλητισμός να καταστεί κομμάτι της καθημερινότητας των παιδιών. Για το λόγο αυτό δεν θα κουραστεί ποτέ να τους ευχαριστεί.

Τέλος ο Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan απευθύνει ένα μεγάλο μπράβο τους αθλητές του για την όλη εικόνα και παρουσία τους στη διοργάνωση. Δηλώντας υπερήφανος και πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνισή τους, τους συγχαίρει και τους εύχεται ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Ο Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος ευχαριστεί για τις χορηγίες τους τις επιχειρήσεις: «ΑΦΟΙ ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» και «ΠΙΤΕΣ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ