24/01/2021

Έλενα Χατζηλιάδου: Όταν η Ελλάδα διακρίνεται όλοι υποκλίνονται!

H Έλενα Χατζηλιάδου είναι από τις Καρατέκα που είχε την τύχη να «μεγαλώσει» με την χρυσή γενιά των επιτυχιών, αλλά συνάμα έχει να κουβαλήσει και το βαρύ φορτίο της επόμενης, καθώς μπορεί να αποτελέσει «ναυαρχίδα» της. Η πρωταθλήτρια Ελλάδος τα πήγε περίφημα στο Πανευρωπαϊκό της Γαλλίας, βάσει του δείκτη δυσκολίας και των συνθηκών.Κατέκτησε την πέμπτη θέση, πάει για τις επόμενες διακρίσεις και δίνει το σύνθημα για την Ελληνική αντεπίθεση στο Καράτε.Αναλυτικά η συνέντευξη:

 

Έλενα τα πήγες πολύ καλά στην Πολωνία. Είσαι ευχαριστημένη με αυτό που πέτυχες;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη με την 5η θέση διότι είχα πολύ δύσκολη κλήρωση και με έναν ήδη υπάρχων τραυματισμό που από τον 2ο αγώνα στον οποίο χτύπησα και έπειτα μου ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσω και να φτάσω στον μικρό τελικό. Επίσης στον μικρό τελικό έπαιξα με την καλύτερη αθλήτρια της κατηγορίας Masa Martinovic, στον οποίο αγώνα πιστεύω ότι οι διαιτητές από την αρχή ήταν προκατειλημμένοι λόγω και της χώρας και του ονόματος της παίκτριας αφού το 1ο πόντο και σημαδιακό του παιχνιδιού που ήταν καθαρά δικό μου, το έδωσαν στην Κροάτισα. Σε κάποιες στιγμές έπρεπε να διαχειριστούμε την κάρτα και να το παλεύαμε όσο μπορούσαμε.

Επίσης έχω να πω και για τον Σπύρο Μαργαριτόπουλο που έκανε σπουδαία δουλειά η διαιτησία δεν ήταν αντικειμενική. Σε τέτοιους αγώνες που εξαρτάται το μετάλλιο δεν θα πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη.Θα ήθελα να αναφέρω ότι και το ομαδικό μας με Πανετσίδου και Καβακοπούλου έφτασε ακόμα μία φορά μία ανάσα πριν τον ημιτελικό αποκλείοντας την υπερδύναμη Ισπανία και παρολίγον την Γαλλία».

Μπορούν οι επόμενες γενιές του Καράτε να φέρουν τις επιτυχίες του παρελθόντος;

«Το Ελληνικό Καράτε έχει τρομερά ταλέντα με δύναμη ψυχής (Τζάνος, Πανετσίδου ,Μαργαριτόπουλος κ.α ) που σε τέτοιους δύσκολους καιρούς χωρίς καμία οικονομική , ηθική και άλλου είδους στήριξη βρίσκονται σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις και αγωνίζονται και διακρίνονται ανάμεσα στις πιο ισχυρές χώρες. Ο Έλληνας είναι πιο δύσκολο να διακριθεί…αλλά όταν διακριθεί υποκλίνονται όλοι. Όλοι μας σχεδόν συμμετέχουμε σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία με camp και τουρνουά όπως οι υπόλοιπες χώρες, για οικονομικούς λόγους φυσικά.

Εγώ για παράδειγμα αναγκάστηκα να μείνω και να δουλέψω στην Γερμανία για να μπορέσω να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό. Ήταν η πρώτη μου φορά που είχα την δυνατότητα να παίξω σε διάφορα τουρνουά πριν το Ευρωπαικό στο οποίο πήγα καλά. Ευελπιστώ ότι η κατάσταση θα αλλάξει. Πιστεύω στην ομάδα μου. Αν θα έχουμε την κατάλληλη στήριξη θα έχουμε ακόμα πιο πολλές και μεγάλες επιτυχίες».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

«Τα επόμενα σχέδια μου είναι πρώτα το χειρουργείο και την ταχύτερη αποκατάσταση μου και έπειτα την συμμετοχή σε τουρνουά και ελπίζω την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου και προπονητή μου για την αθλήτρια που είμαι σήμερα και το karate club Bushido Bonn που πίστεψε σε εμένα και με στήριξε στην προετοιμασία μου.
Σας Ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα για το site σας. Να συνεχίσετε να στηρίζετε ηθικά τους μαχητές μας».