26/04/2024

Aνακοίνωση για την αθώωση Μπουντάκη, Μπουκουβάλα!

Το Fightsports. gr όπως πάντα μέσα στην επικαιρότητα σας παρουσιάζει την ανακοίνωση του Ομίλου Τζούντο Νέας Φιλαδέλφειας, που αναφέρεται στην αθώωση του Γιώργο Μπουντάκη και της Ιουλιέττας Μπουκουβάλα στην δικαστική διαμάχη τους με την ομοσπονδία Τζούντο.

Αναλυτικά:

«Δικαστική δικαίωση από το ΑΣΕΑΔ του Συλλόγου μας, του προπονητή μας Γεώργιου Μπουντάκη και της αθλήτριας μας Ιουλιέττας Μπουκουβάλα

Με δύο σημαντικές Αποφάσεις του, και έπειτα από δίκη που έγινε στις 18-4-2013, το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών [ΑΣΕΑΔ], δικαίωσε τον Όμιλο Τζούντο Ν.Φιλαδέλφειας, τον προπονητή κύριο Μπουντάκη Γεώργιο καθώς και την αθλήτρια του συλλόγου μας και παγκόσμια πρωταθλήτρια τζούντο κυρία Μπουκουβάλα Ιουλιέττα.

Με τις Αποφάσεις του αυτές, το ΑΣΕΑΔ, έκανε εξ’ολοκλήρου δεκτές τις σχετικές προσφυγές μας και ακύρωσε «…λόγω ουσιώδους παράβασης της νομιμότητας της διαδικασίας έκδοσής της…» την σχετική απόφαση της δικαστικής επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο με την οποία πριν μερικούς μήνες, με αφορμή τα γεγονότα του πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών γυναικών τζούντο, τον Δεκέμβριο του 2012 στους Αγίους Θεοδώρους, είχαν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές πολύμηνου αποκλεισμού από αγώνες».

Η δήλωση του προέδρου του ΟΤΝΦ κυρίου Σαμιώτη Νεκτάριου:

Δεν θα σχολιάσω την απόφαση η οποία τα λέει όλα από μόνη της. Αυτό που θα πω έχει να κάνει με το άθλημα του τζούντο και όσους το υπηρετούν από όποια θέση και να βρίσκονται. Δεν θα ήθελα κανένας σύλλογος η αθλητής στο μέλλον να περάσει τα όσα πέρασε ο δικός μας σύλλογος και οι αθλητές του που έχασαν άδικα τόσες διοργανώσεις όπως πανευρωπαϊκό, διεθνές τουρνουά, βαλκανικό, το masters και το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων – νεανίδων του 2013, παιδιά που δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τα γεγονότα. Η Ομοσπονδία είναι δημιούργημα των σωματείων και θα πρέπει να υπηρετεί τα σωματεία, όπως και τα σωματεία πρέπει να υπηρετούν τους αθλητές τους και την Ομοσπονδία, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξής μας στον χώρο. Καλώ λοιπών την ΕΟΤ να αναλογιστεί το βάρος της ευθύνης της καθώς και να αποκαταστήσει άμεσα τους αθλητές μας στις εθνικές ομάδες και την Ιουλιέττα Μπουκουβάλα που μπορεί και θέλει ακόμα να δώσει στην πατρίδα μας μετάλλια.  Ευχαριστώ επίσης όλους τους φιλάθλους που μας υποστήριξαν ηθικά όλο αυτό το διάστημα και όλοι εμείς υποσχόμαστε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους».

Δήλωση των Ιουλιέττα Μπουκουβάλα και προπονητή Γεωργίου Μπουντάκη : Ντροπιάστηκε η ΕΟΤ στο ΑΣΕΑΔ!

Ένα μεγάλο καταπέλτη για την Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τζούντο αποτέλεσε η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), το οποίο ακύρωσε την απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, δια της οποίας επιβάλλονταν εξοντωτικές ποινές για τον Σύλλογό μας, τον προπονητή μας Γιώργο Μπουντάκη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια, που εδόξασε τα Ελληνικά χρώματα στα διεθνή tatamis Ιουλιέττα Μπουκουβάλα.

Το ΑΣΕΑΔ δεν μπόρεσε να μπει στην ουσία της υπόθεσης για να μας αθωώσει, διότι ήδη η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να μας επιβάλλουν τις παραπάνω ποινές ήταν αντικανονική και παράνομη, πράγμα το οποίο από μόνο του επέβαλε την ακύρωση των ποινών.

Η απόφαση όμως του ΑΣΕΑΔ, δείχνει περίτρανα δύο πράγματα:
1) Ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας διακατέχεται από τυφλό πάθος εναντίον μας
2) Ότι η Διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας

Ήταν τόσο εξόφθαλμο ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε εναντίον μας ήταν παράνομη, που δυστυχώς η αλγεινή αυτή εντύπωση συνεπικουρείται και από το ότι η σύνθεση της συγκεκριμένης Δικαστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό και με την σύνθεση του Δ.Σ. δεν πληροί τα απαιτούμενα στοιχειώδη εχέγγυα μιας αμερόληπτης λειτουργίας. Επί αυτού όμως θα επανέλθουμε και από άλλη θέση.

Στην δική μας περίπτωση, τους έπιασε ο «πόνος» για την τήρηση της τάξης και μας επέβαλαν με τον παραπάνω κατάφορα παράνομο τρόπο τελείως δυσανάλογες ποινές προς τις καταγγελλόμενες πράξεις, μη επιμετρώντας καθόλου την μέχρι τώρα προσφορά μας στο άθλημα και ιδιαίτερα την προσφορά της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιουλιέττας Μποκουβάλα και τις συνέπειες που θα είχε για το Τζούντο η απομάκρυνσή της.

Δεν υπολόγισαν άλλωστε και την βλάβη που ήδη υπέστησαν αθλητές μας, που δεν είχαν καμιά σχέση με τα γεγονότα και αποκλείστηκαν από πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς, βαλκανικούς, διεθνή τουρνουά με μεγάλο πλήγμα στην συλλογή βαθμών για την πρόκριση των ολυμπιακών του 2016.

Ακόμα και σήμερα μετά από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που είναι άμεσα εφαρμοστέα, δεν έχει σταλεί άδεια από την ΕΟΤ στην εργασία της αθλήτριας ώστε να επιστρέψει στις προπονήσεις της.