25/04/2024

Τρομερό αφιέρωμα του CNN στον Ηλιάδη: Ολυμπιονίκης ετών 17!

Γεννημένος στην Γεωργία ο Ηλίας Ηλιάδης είχε από μικρή κιόλας ηλικία το DNA του μαχητή. Γνωστός και ως Jarji Zviadauri από τα 10 του άρχιζε να ξεχωρίζει στο τζούντο. Επτά χρόνια μετά ήρθε η τεράστια διάκριση του χρυσού μεταλλίου το 2004.


Ο Ηλιάδης που είναι υιοθετημένος  από τον Νίκο Ηλιάδη κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια αφού είχε την στόφα του πρωταθλητή. 13 μετάλλια (8 χρυσά, 2 ασημένια, 3 χάλκινα) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες. Έτσι έγινε το ιερό τέρας του Τζούντο.

«Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς από που προέρχεσαι. Το αίμα μου είναι Γεωργιανό και το μυαλό μου ελληνικό», έχει δηλώσει στο παρελθόν. Το να διαχειριστείς σε μία τόσο νεαρή ηλικία την επιτυχία δεν είναι κάτι εύκολο.

Η Λία Γρηγοριάδη που τότε ήταν η φίλη του και σήμερα σύζυγος του τον στήριξε από την αρχή να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.»Αξίζει περισσότερο από όλα τα μετάλλια», δηλώνει ο τζουντόκα για την γυναίκα του.

Ο Ηλιάδης αγωνίστηκε τελευταία φορά το 2017, βρίσκεται μέχρι σήμερα σε εκπληκτική κατάσταση κάτι που μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο.

Πηγή: CNN

🦍🦍🦍 just see me 👌🏻👌🏻👌🏻 @adidas_combatsports #iliadisjudo #judolife #judolife #motivation #gorilla

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ilias iliadis (@iliasiiliadis) στις