20/04/2024

Τρεις Τζουντόκα που δεν θα ξεχάσεις ποτέ

Έχουμε το παράδειγμα του δικού μας τεράστιου Ηλία Ηλιάδη και πάμε να γνωρίσουμε τρεις άλλους θρύλους του παγκόσμιου Τζούντο που σάρωσαν τα πάντα όντας εν ενεργεία. 


Tadahiro Nomura

Περιγράφεται ως ο βασιλιάς του Τζούντο. Στην μακρόχρονη καριέρα του, κατέκτησε τρεις φορές το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιάδες και ανήκει στην δεύτερη σπουδαία γενιά των Τζουντόκα. Το μότο του ήταν «κέρδισε με αν μπορείς».

Yashuro Yamashita

Είναι σύμβολο για το παγκόσμιο Τζούντο και με 203 νίκες στην καριέρα του αποτελεί ως έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές του στυλ. Ο πρώτος του τίτλος ήρθε στα 19 και τον έκανε ως τον νεότερο πρωταθλητή στην ιστορία. Ξεχώριζε για την ποικιλία των κινήσεων του που τον έκαναν άκρως θεαματικό.

Teddy Riner

Είναι Γάλλος και ίσως ο πιο πετυχημένος όλων. Έχει έναν μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών τίτλων, συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού στους Ολυμπιακούς του 2012. Το παρθενικό του μετάλλιο ήρθε στο Βελιγράδι όπου εξέπληξε τους πάντες. Ξεχώριζε για το ύψος του που αποτέλεσε πρόβλημα για τους αντιπάλους του. Ένας πραγματικός γίγαντας που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει κανένας αντίπαλος.