19/04/2024

Το Υπουργείο Αθλητισμού υποδέχτηκε τον Ηλία Ηλιάδη

«Κάνατε την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες υπερήφανους, σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας», ήταν οι κοινές δηλώσεις τόσο του υπουργού πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου, όσο και του υφυπουργού αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, που δέχτηκαν στο υπουργείο πολιτισμού τον Ηλία Ηλιάδη, τον εθνικό προπονητή Νίκο Ηλιάδη και τον πρόεδρο της ΕΟΤ Γιάννη Καφενταράκη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο και φάνηκε εντυπωσιασμένος από το πώς επετεύχθη η μεγάλη επιτυχία: «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που σας έχουμε μαζί μας. Φέρατε έναν άνεμο αισιοδοξίας που χρειαζόταν σε όλον τον ελληνικό λαό που περνά τόσες δυσκολίες. Δώσατε μεγάλη χαρά στη χώρα και είναι πολλαπλά υπερήφανη για εσάς. Με τα λίγα που διαθέτουμε μπορέσατε να καταφέρετε πολλά, ωστόσο προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις δυσκολίες και να σας προσφέρουμε όσα δικαιούστε από τα λίγα που υπάρχουν-θα προσπαθήσουμε να σας ενισχύσουμε με συνεχή ροή πόρων. Σας ευχαριστούμε που σηκώσατε την ελληνική σημαία στις τέσσερις άκρες της γης».

830

Από την πλευρά του ο κ. Ανδριανός είπε: «Μας δώσατε μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδα μέσα σε αυτήν την περιπέτεια που ζει η χώρα μας. Είναι πολύ συγκινητικό να υψώνετε την ελληνική σημαία, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ελληνικός αθλητισμός εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός. Χρειαζόμαστε αυτή τη δύναμη που μας τη δίνετε και αλλάζετε το γκρίζο στη ζωή μας, με τα λιγοστά μέσα και χρήματα που σας παρέχουμε ως Πολιτεία. Ηλία, ευχαριστούμε και την οικογένειά σου, τον προπονητή σου, αλλά και τους παράγοντες του ελληνικού τζούντο που είναι στο πλευρό σου».

Ο Ηλίας Ηλιάδης απαντώντας στις ερωτήσεις των δύο αντρών είπε: «Οι επιτυχίες έρχονται δύσκολα, και σ΄αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είχα να παλέψω πολύ σκληρά. Συμμετείχαν 130 χώρες και τα μετάλλια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Χάρηκα πολύ για το χάλκινο μετάλλιο και που έκανα υπερήφανη την Ελλάδα-ήρθε με κόπο και θυσίες πολλών χρόνων με μεγαλύτερή απ΄όλες τους συχνούς αποχωρισμούς απ΄την οικογένειά μου», ενώ μίλησε και για τη ζωή και οικογένειά του.

«Κάνουμε σκληρές προπονήσεις στο εξωτερικό, γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες.», συνέχισε με τη σειρά του ο Νίκος Ηλιάδης «Προσπαθούμε καθημερινά με δικά μας μέσα και με προσωπικές γνωριμίες να κάνουμε τη δουλειά μας. ‘Εχουμε ελάχιστη βοήθεια και θέλουμε τη στήριξη και ενίσχυσή σας για να εξακολουθούμε να σηκώνουμε την Ελλάδα ψηλά».Από την πλευρά του ο Γιάννης Καφενταράκης δήλωσε: «Η έξωθεν καλή μαρτυρία της χώρας μας είναι ο Ηλίας και άλλοι αθλητές που φέρνουν τις επιτυχίες.Την προσπάθεια του Ηλιάδη στους ολυμπιακούς του Λονδίνου την παρακολούθησαν 1,2 δισεκατομμύρια τηλεθεατών, Σε τι άλλο φαινόμαστε τα τελευταία χρόνια ως χώρα; Η επιτυχίες του Ηλία και άλλων αθλητών του τζούντο είναι συνεχείς γιατί γίνεται συστηματική δουλειά».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΟΤ