19/04/2024

Τζούντο: Νέο χρυσό η Τελτσίδου, δίνει μάχη για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά βρέθηκε στην κορυφή ενός Grand Prix τζούντο, συλλέγοντας, νέους, πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.


Τo 2019 είναι η χρονιά της! Η Ελισάβετ Τελτσίδου, για τέταρτη φορά μέσα στη χρονιά και για δεύτερη μετά από σχεδόν 5.5 μήνες, βρέθηκε στην κορυφή ενός Grand Prix, συλλέγοντας, νέους, πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να είναι παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η 23χρονη τζουντόκα, Νο-16 στην Ολυμπιακή κατάταξη, με… ράλι νικών (σ.σ. συνολικά τέσσερις), πανηγύρισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της σε Grand Prix, μετά από αυτό που πήρε τον περασμένο Απρίλιο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η Τελτσίδου έφτασε στα ημιτελικά με δύο νίκες. Επικράτησε της Σλοβένας Πόγκατσνικ και της Κούγκλαν από την Αυστραλία, ενώ προκρίθηκε στον τελικό μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Γιάγκερ από την Ολλανδία. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, η Ελληνίδα τζουντόκα, έστω κι αγωνιζόταν απέναντι σε ένα εχθρικό κοινό, αφού κλήθηκε αντιμετωπίσει την εκπρόσωπο της οικοδέσποινας χώρας, την Ματνιγιάζοβα από το Ουζμπεκιστάν, δεν αντιμετώπισε τον παραμικρό κίνδυνο.

Με δύο waza-ari πήρε τη νίκη και την πρωτιά, που θα της δώσει νέα ώθηση στην Ολυμπιακή κατάταξη. Είναι γεγονός πάντως ότι με τη θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή, η Ολυμπιακή πρόκριση φαίνεται να είναι σίγουρη, όμως όπως φάνηκε και στο Grand Prix της Τασκένδης, η Τελτσίδου δεν αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους!

Με το μετάλλιο στην Τασκένδη, η Τελτσίδου έφτασε τα πέντε συνολικά σε Grand Prix, τέσσερα εκ των οποίων τα έχει κατακτήσει μέσα στο 2019, αφού ήταν 3η τόσο στην Βουδαπέστη πριν από δύο μήνες, όσο και στο Μαρακές τον περασμένο Μάρτιο.

Συνολικά η Ελλάδα έχει -πλέον- 23 μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση, με την Τελτσίδου να είναι η μοναδική εκπρόσωπός της που έχει δύο χρυσά στη συλλογή της.