28/03/2024

Στο παγκόσμιο σεμινάριο προπονητών και διαιτησίας οι Ηλιάδης – Σωτηρόπουλος

Με κεντρικό σύνθημα «να κάνουμε το τζούντο πιο ελκυστικό και πιο δυναμικό», πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, το παγκόσμιο σεμινάριο προπονητών και διαιτησίας. Στο σεμινάριο που διοργάνωσε η IJF παρουσία 350 εκπροσώπων εθνικών ομοσπονδιών απ` όλο τον πλανήτη, συζητήθηκαν οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι θα εφαρμοστούν άμεσα και θα ισχύσουν έως το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης ώστε να δοκιμαστούν και εν συνεχεία να οριστικοποιηθούν, βάζοντας το παγκόσμιο τζούντο σε μια νέα τροχιά.


Από ελληνικής πλευράς, στο σεμινάριο συμμετείχαν ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης και ο πρόεδρος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για τους νέους κανονισμούς του αθλήματος.

«Οι αλλαγές που συζητήθηκαν είναι προς όφελος του αθλήματος γιατί το κάνουν περισσότερο θεαματικό και εντυπωσιακό, αποκτά μια άλλη δυναμική, προσεγγίζει καλύτερα των τηλεθεατή και ξεσηκώνει τον κόσμο. Ωφελούνται όμως και οι δικοί μας πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, με τεχνικές, πιασίματα και χρόνους που τους ταιριάζουν και θα ευνοήσουν τον τρόπο που παλεύουν. Πρώτος μας στόχος για τη φετινή χρονιά το Grand Slam του Παρισιού», δήλωσε ο εθνικός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στο σεμινάριο μετέχουν και συζητούν οι προπονητές μαζί με τους διαιτητές. Έτσι υπάρχει μια συνεργασία και σύμπραξη στις αποφάσεις, μια κοινή γραμμή προς όφελος του αθλήματος. Με τους νέους κανονισμούς, το τζούντο γίνεται πιο θεαματικό και δυναμικό. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθούν εντυπωσιακές τεχνικές, ενώ και η τηλεοπτική κάλυψη θα αποκτήσει μια άλλη διάσταση που θα προσελκύσει τον τηλεθεατή.»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο θα διοργανώσει σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στους νέους κανονισμούς, τόσο των διαιτητών όσο και των προπονητών, σε ημερομηνίες που θ` ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.