20/04/2024

Στην κορυφή ο Ηλιάδης, περηφάνια για την Ελλάδα!

Η αυλαία μιας «σπουδαίας χρονιάς», όπως την χαρακτήρισε και ο ίδιος κατά τη διάρκεια της βράβευσής του από την ΕΟΕ, έπεσε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για τον Ηλία Ηλιάδη. Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, ολοκλήρωσε την Ολυμπιακή χρονιά από την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία των -90 κιλών, όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 όταν και ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (EJU) ως αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς.

Ο Ηλίας Ηλιάδης συγκέντρωσε συνολικά 1280 βαθμούς κατά τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία να θυμίσουμε ότι εκτός όλων των άλλων του απέφερε και ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, το χάλκινο, στην κατηγορία των -90 κιλών. Ακόμη, το όνομα του Ηλία Ηλιάδη φιγουράρει και στην 43η θέση της κατηγορίας των -100 κιλών, λόγω της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Γκραν Σλαμ του Τόκιο στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή γι΄αυτήν την διάκριση. Οι κόποι και οι προσπάθειές μου όλης της χρονιάς ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παραμένω στην κορυφή με δικαιώνει σαν αθλητή που έχει σταθερότητα και συνέχεια. Η πρωτιά με γεμίζει νέες ευθύνες και υποχρεώσεις για να συνεχίσω να δουλεύω το ίδιο σκληρά και απαιτητικά», είπε ο Ηλίας Ηλιάδης αναφερόμενος στη νέα αυτή διάκριση.

Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των -90 κιλών βρέθηκε ο Ιάπωνας Μασάχι Νισιγιάμα (1.170β.), ενώ ακολούθησαν κατά σειρά οι: Άσλεϊ Γκονζάλες (Κούβα, 1.168β.), Βαρλάμ Λιπαρτελιάνι (Γεωργία, 1.078β.), Ντάε-Ναμ Σονγκ (Κορέα, 970β.), Ντιλσόντ Τσορίεφ (Ουζμπεκιστάν, 962β.), Κιου Βον Λι (Κορέα, 714β.), Κιρίλ Βοπρόσοφ (Ρωσία, 682β.), Νταίκι Νισιγιάμα (Ιαπωνία, 674β.), Τιάγκο Καμίλο (Βραζιλία, 636β.).