19/04/2024

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων Judo

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, κατόπιν σχετικής πρότασης του Συνδέσμου Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Τζούντο-Kyuzo Mifune, ομοφώνως αποφάσισε να συγκροτήσει εθνική αποστολή με όσους επιθυμούν να μετάσχουν στο προσεχές Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων, την οποία να θέσει υπό την αιγίδα της και υπό αυτό το σχήμα να την δηλώσει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία». Διαβάστε την υπόλοιπη ανακοίνωση:


«Την αποστολή θα συνοδεύσει κάποιος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, ο οποίος θα διεκπεραιώνει τις συνήθεις προ των αγώνων διαδικασίες. Η αποστολή θα σχηματιστεί ασχέτως του αν οι Βετεράνοι ανήκουν ή όχι σε κάποιο Σύνδεσμο ή άλλο σωματείο Βετεράνων. Με αυτό τον τρόπο, πιστεύουμε ότι η αποστολή θα είναι πιο ευπρόσωπη απέναντι στην Ευρώπη και ότι τα μέλη της θα απολαύσουν μία ανετότερη συμμετοχή και κυρίως μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας και συναδελφοσύνης,  όπως ταιριάζει στον Αθλητισμό και ακόμη πιο πολύ στους Βετεράνους.

Βεβαίως, οι συμμετέχοντες πρέπει να καλύψουν τα δικά τους έξοδα εξ ολοκλήρου. Είναι γνωστή η δυσχερής θέση που βρίσκεται σήμερα, όχι μόνο η Ομοσπονδία μας, αλλά όλος ο Ελληνικός Αθλητισμός.

Παρ’ όλα αυτά, επειδή οι Βετεράνοι αποτελούν πάντοτε αυτόνομες αθλητικές οντότητες, αν κάποιοι δεν επιθυμούν να μετάσχουν στην αποστολή, αλλά να ταξιδεύσουν κατά μόνας, και πάλι η Ομοσπονδία θα τους διευκολύνει στην αποστολή της αίτησης συμμετοχής τους και στην έκδοση της κάρτας JUMAS, αν και όπου χρειαστεί, αφού άλλωστε, η Ομοσπονδία στις περιπτώσεις των Βετεράνων, αποτελεί μέσο διευκόλυνσης της Ευρωπαϊκής και αντιστοίχως της Διεθνούς Ομοσπονδίας, ως προς αυτό».