26/04/2024

Πανελλήνιο 2012: Περισσότεροι από 250 τζουντόκα στους Αγ. Θεόδωρους

Η κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση του τζούντο, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 1-2 Δεκεμβρίου στο νέο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Η συμμετοχή στην αγωνιστική εκδήλωση που παραδοσιακά κλείνει τον κύκλο των εγχώριων διοργανώσεων της ΕΟ Τζούντο, αναμένεται να κινηθεί στα προπερσινά επίπεδα. Περισσότεροι από 250 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ αυτών η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2010,Ιουλιέτα Μπουκουβάλα αλλά και ο εφετινός πρωταθλητής Ευρώπης στους U20, Αλέξης Ντανατσίδης, θα βρεθούν στα τατάμι του κλειστού των Αγίων Θεοδώρων με στόχο την ατομική αλλά και τη συλλογική διάκριση.

Οι μεγάλοι απόντες της διοργάνωσης είναι αναμφίβολα ο δις Ολυμπιονίκης, Ηλίας Ηλιάδης (αγωνίζεται την Κυριακή στο Jigoro Kano) αλλά και ο εφετινός πρωταθλητής Ευρώπης στους U20, Γιώργος Αζωίδης (θα υποβληθεί τα επόμενα 24ωρα σε μικροεπέμβαση). Στην αντίπερα όχθη, την επανεμφάνισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μετά από απουσία σχεδόν πέντε ετών, θα κάνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006 στους U23, Ταριέλ Ζιντιρίδης.

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιστρέφει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας για πρώτη φορά μετά το 2007, ενώ συνολικά αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήσει την κορυφαία εκδήλωση της ΕΟ Τζούντο (πρώτη το 2005).

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Φίλιππος Αμυνταίου στους άνδρες θα προσπαθήσει να διευρύνει το σερί που έχει από το 2002 οπότε και κατακτά ανελλιπώς τον τίτλο (έχει συνολικά 11 τα τελευταία 12 χρόνια), ενώ τα σκήπτρα στις γυναίκες από το περσινό πρωτάθλημα στα Μουδανιά, έχει ο Ολυμπιονίκης Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Να σημειωθεί ότι στις γυναίκες, την τελευταία εξαετία, τέσσερις σύλλογοι (Πανελλήνιος,Ολυμπιονίκης Αγ.Ι.Ρ., Νικηφόρος ΑνατολήςΣΑΠΚ Νεάπολης) βρέθηκαν με τον τίτλο του πρωταθλητή με την ομάδα των Ιωαννίνων να έχει δύο σερί (2008, 2009).

Οι αγώνες και τις δύο ημέρες αρχίζουν στις 10:30.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

Άνδρες: -73, -81,-90,-100, +100 κιλά

Γυναίκες: -57, -63, -70, -78, +78 κιλά

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Άνδρες: -60, -66 και OPEN

Γυναίκες: -48, -52 και OPEN

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, παράλληλα με την κορυφαία αγωνιστική εκδήλωση της ΕΟΤ, στο κλειστό γυμναστήριο των Αγίων Θεοδώρων θα πραγματοποιηθεί και το πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούντο τυφλών. Τους αγώνες διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) σε συνδιοργάνωση με την ΕΟ Τζούντο.

Πηγή Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο