24/04/2024

Πέμπτος ο Μουστόπουλος στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ

Εξαιρετική εμφάνιση, έστω κι αν δεν συνδυάστηκε από την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου, πραγματοποίησε ο Ρομάν Μουστόπουλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στους U21 το 2013, με απολογισμό τρεις νίκες σε πέντε αγώνες κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία των -81 κιλών, στην κορυφαία στιγμή έως τώρα στην καριέρα του σε επίπεδο ανδρών. Ο τζουντόκα του Ολυμπιονίκη Αγ.Ι.Ρέντη μάλιστα, έχασε στη διαδικασία του Golden Score το χάλκινο μετάλλιο, αποδεικνύοντας ότι ήταν και παραμένει από τους κορυφαίους νεαρούς Έλληνες τζουντόκα.

Ο Μουστόπουλος, ο οποίος πέρυσι ήταν «χάλκινος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U21 στην ίδια κατηγορία, έφτασε μέχρι τον τελικό του α` προκριματικού γκρουπ με δύο σερί νίκες. Επικράτησε του Πορτογάλου Κάρλος Λουζ και του Μολδαβού Βαλέριου Ντουμίνιτσα. Στον αγώνα-πρόκριση για την τετράδα, ο Έλληνας τζουντόκα ηττήθηκε στις… λεπτομέρειες από τον Γεωργιανό Αφνταντίλ Τσρικισβίλι, για να επανέλθει στις νίκες στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ μετά τη νίκη επί του Ιταλού Αντόνιο Κιάνο. Στον τελικό των ρεπεσάζ απέναντι στον Γερμανό Σβεν Μάρες, διεκδίκησε με πείσμα το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο όμως χάθηκε στο 12ο δευτερόλεπτο του έξτρα χρόνου με τον αντίπαλό του να πετυχαίνει Yuko.

Οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση (Γιώργος Αζωίδης, Αλέξης Ντανατσίδης, Γιάννης Παπαχρηστίδης, Μανώλης Σαββίδης, Ελισάβετ Τελτσίδου) γνώρισαν από μία ήττα και δεν μπόρεσαν να βρεθούν ψηλά στην κατάταξη.

Πηγή:ΕΟΤ