19/04/2024

Νίκος Ηλιάδης: «Εφέτος θα κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στο Iliadis Cup»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 7ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο U-21 «Iliadis cup» που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae kwon do) το Σαββατοκύριακο 4-5 Απριλίου. Το στοίχημα των διοργανωτών μεγάλο καθώς επιδιώκουν για τη βραβευμένη από τη διεθνή οικογένεια του τζούντο διοργάνωση, να στεφθεί για ακόμη μια φορά με επιτυχία. Ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης γεμάτος υπερηφάνεια που οι σπουδαίοι αγώνες φέρουν το όνομα του γιού του, ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή Ηλία Ηλιάδη, μίλησε στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο σχετικά με τους στόχους για τη εφετινή διοργάνωση.

– Αλλαγή «σκηνικού» φέτος κύριε Ηλιάδη, το «Iliadis Cup» κατηφορίζει από Μακεδονία στην Αττική…
«Εφέτος θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα περισσότερο, να φύγουμε από τη θεσσαλονίκη και να έρθουμε στην πρωτεύουσα αναζητώντας κάτι ακόμη καλύτερο. Και μπορεί όλα τα προηγούμενα χρόνια η διοργάνωση να είχε στεφθεί από επιτυχία ωστόσο τά στάδια στην συμπρωτεύουσα μας περιόριζαν, δεν μας «χωρούσαν» και θέλαμε να δοκιμαστούμε σε άλλες, ανώτερες προδιαγραφές».

– Αυτό σημαίνει και ότι έχουν αυξηθεί οι συμμετοχές ;
«Ναι, θα μετάσχουν περισσότερες από 35 χώρες με πολλούς αθλητές, κάτι που σημαίνει ότι ένας αγώνας  όπως το «Iliadis cup» έπρεπε να διοργανωθεί έτσι ώστε να ικανοποιήσει  αυτό το ρεκόρ συμμετοχής. Εκτός από τη διεξαγωγή στο Γυμναστήριο του Ταε Κβο Ντο, θα υπάρχουν και άλλες καινοτομίες, όπως η μετάδοση live streaming των αγώνων-κάτι που είναι πρωτοποριακό για τέτοιους είδους διοργάνωση. Θέλουμε να αποδείξουμε στην Ευρωπαϊκή ΕνωσηΤζούντο ότι δεν επαναπαυόμαστε και επιδιώκουμε συνεχώς το καλύτερο. Πρέπει δε να πω ότι είναι πολύ απαιτητικοί στην EJU-δεν «σηκώνουν» καθυστερήσεις-ζητούν μεγάλη ακρίβεια και δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια».

– Άλλα οφέλη από τη διεξαγωγή του «Iliadis Cup» στην Αθήνα ;
«Θα «κυκλοφορήσει» χρήμα στην αγορά της παραλιακής ζώνης, αθλητές, προπονητές και εκπρόσωποι των αποστολών θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τουριστικούς προορισμούς και αξιοθέατα όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα κλπ. ‘Αρα θα υπάρχουν και τουριστικά οφέλη».

– Από αγωνιστικής πλευράς μπορούμε να περιμένουμε μετάλλια από ελληνικής πλευράς ;
«Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο, θα έρθουν τα πρώτα ονόματα, έχουν δυσκολέψει οι αντίπαλοι και άρα τα ελληνικά μετάλλια θα έρθουν δύσκολα. Φανταστείτε ότι η αποστολή της Γεωργίας απαρτίζεται από 67 άτομα !Είναι πιο δύσκολο να ανέβουμε στο βάθρο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, παρά στο «Iliadis Cup»… (γέλια).Θεωρώ ωστόσο ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε δύο-τρία μετάλλια όπως με την Τελτσίδου ή τον Μιρμάν Ηλιάδη π.χ…»

– Ο Ηλίας Ηλιάδης το όνομα του οποίου φέρει η διοργάνωση για να τον τιμήσει θα είναι παρών ;
«Α, ναι θα παρακολουθήσει τους αγώνες, θα κάνει απονομές, και αθλητές αλλά και φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να του κάνουν ερωτήσεις για το αγαπημένο μας άθλημα».

-Τι αποτελεί στοίχημα για εσάς ;
«Να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο οργανωστικά αλλά και αγωνιστικά. Δεν φοβάμαι για πιθανά λάθη και παραλείψεις,-θα έχουμε και τη βοήθεια περισσότερων από 100 εθελοντών που θα είναι στο πλευρό μας. Καλώ και το κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει τους αγώνες, μάλιστα, η είσοδος είναι ελεύθερη».

Χορηγοί επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου U21 «Iliadis Cup» είναι ο ΟΤΕ ΤV και ο όμιλος 24 Media (Sport24.gr, News247.gr κ.α.). Χορηγοί-υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η ΔΕΗ ΑΕ, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο και ο Όμιλος Interamerican.Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη…