26/04/2024

Μουστόπουλος: «Όνειρό μου η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο»

Μπορεί να… μεγάλωσαν και να μην αγωνίζονται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο νέων liadis Cup, ωστόσο, τόσο ο Ρομάν Μουστόπουλος, όσο και η Ελισάβετ Τελτσίδου βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Ταεκβοντο Π. Φαλήρου και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Με πιο πρόσφατες επιτυχίες τα χάλκινα μετάλλια στο Γκραν Πρι της Τιφλίδας οι δύο αθλητές έκαναν ένα διάλειμμα στις προπονήσεις και υποχρεώσεις τους και χαλάρωσαν σε… οικείο περιβάλλον.

Ο 23χρονος Ρομάν Μουστόπουλος χρυσός πρωταθλητής Ευρώπη u-23 που βρίσκεται με το… ένα πόδι στους Oλυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αναφέρθηκε στο κορυφαίο γεγονός του πλανήτη: «Είναι όνειρό μου η κατάκτηση ενός μεταλλίου εκεί. Και μάλιστα χρυσού! Μην σας φαίνεται υπερβολή, αλλά μόνο αν βάλω μεγάλους στόχους θα μπορέσω και να τους κατακτήσω. Η προπόνηση μου ανεβάζει ρυθμούς ολοένα και περισσότερο και δουλεύω και στον τομέα της ψυχολογίας γιατί με καλή ψυχολογία έρχονται και τα καλά αποτελέσματα. Πάντα πρότυπό μου είναι ο Ηλίας Ηλιάδης, ένας τεράστιος αθλητής με απίστευτη διάρκεια, ο μεγαλύτερος αθλητής στον κόσμο. Χάρηκα πολύ που παρακολούθησα τους αγώνες που φέρουν το όνομά του και είδα νέα παιδιά τα οποία μπορούν να φέρουν διακρίσεις μελλοντικά. Όλα είναι θέμα προπόνησης και πείσματος»

Η Ελισάβετ Τελτσίδου φάνηκε να …αναπολεί το περσινό Iliadis Cup όταν κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -63 κιλών. Η 21ος ετών ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης που αγωνίζεται πλέον στα -70 κιλά, χειροκρότησε το ασημένιο μετάλλιο της Αλιφέρη και το χάλκινο της Ρίκεν και δήλωσε:»Μου λείπουν εκείνες οι περσινές στιγμές που άκουγα το χειροκρότημα του κόσμου και τον εθνικό μας ύμνο, αλλά τώρα έχουν σειρά άλλες αθλήτριες. Σε ό.τι με αφορά συνεχίζω τις προσπάθειές μου για τη συγκομιδή βαθμών ενόψει Ρίο. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά με νύχια και με δόντια προσπαθώ να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Μόνο με μεγάλη πίστη και μπορεί να κατακτήσει κανείς αυτό που ίσως φαίνεται ακατόρθωτο. Πάντως με μεγάλη χαρά βλέπω ότι… πίσω μου ακολουθούν και άλλες κοπέλες και μπορούμε να έχουμε μια αξιόμαχη ομάδα τζούντο γυναικών.»

πηγή: hjf.gr