29/03/2024

Με τη συμμετοχή 255 αθλητών από 24 χώρες, το Athens Junior European Cup «9ο Κύπελλο Ηλιάδης»

 Με τη συμμετοχή 255 αθλητών από 24 χώρες θα πραγματοποιηθεί το  «9ο Κύπελλο Ηλιάδης» στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου. Διαβάστε την ανακοίνωση της διοργάνωσης: 

«Τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν στο δρόμο των διοργανωτών του Athens Junior European Cup 2017 (IJF World Junior Tour), ξεπεράστηκαν με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζούντο (EJU) κι έτσι, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, θα πραγματοποιηθεί κανονικά η 9η έκδοση του τουρνουά που φέρει το όνομα του Ηλία Ηλιάδη. 
Συνολικά 255 αθλητές (162 άνδρες, 93 γυναίκες), από 24 χώρες που εκπροσωπούν τις τέσσερις από τις πέντε ηπείρους, θα συμμετέχουν στο μοναδικό βαθμολογούμενο διεθνές τουρνουά που γίνεται στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλαντάρι της EJU. Το Junior European Cup θα γίνει για πρώτη φορά στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου το 2004 φιλοξενήθηκε το τουρνουά τζούντο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ο Mr. Ippon, στέφθηκε Ολυμπιονίκης στα -81 κιλά.
Οι χώρες που θα συμμετέχουν στο Athens Junior European Cup 2017 είναι Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κολομβία, Κύπρος, Τσεχία, Γαλλία, Γεωργία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Τυνησία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ και φυσικά η Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον για το Athens Junior European Cup 2017 ήταν τεράστιο, ωστόσο η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο δεν βοήθησε στο ελάχιστο τους αθλητές και τις αθλήτριες των χωρών που απαιτούνταν βίζα προκειμένου να φτάσουν στη χώρα μας. Έτσι αθλητές από Αργεντινή, Τατζικιστάν, Αζερμπαϊτζάν κ.α. ακύρωσαν τη συμμετοχή τους, αφού δεν υπήρχε λύση στο πρόβλημα με την έκδοση βίζας. Ακόμη και η Γεωργία, η χώρα που κυριαρχεί όλα αυτά τα χρόνια στο Athens Junior European Cup 2017, θα συμμετέχει στο τουρνουά με μόλις έξι αθλητές και μια αθλήτρια.
Εκτός των άλλων, μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν, θα είναι και η συμμετοχή των Ελλήνων αθλητών, αφού η προσωρινή διοίκηση αφενός δεν φρόντισε για την προβολή του, ενώ «μπλόκαρε» προσωρινά και την εγγραφή τους στο σύστημα Jumas. Έτσι θα συμμετέχουν μόλις 70 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της διοργάνωσης.
Έστω πάντως και υπό αυτές τις συνθήκες, το Athens Junior European Cup 2017 θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με διοργανωτή σύλλογο τον Ολυμπιονίκη Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Τον σύλλογο που ιδρύθηκε το 2004, προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος διαμένει στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Παρά τα όποια προβλήματα, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την 9η έκδοση του τουρνουά που είναι αφιερωμένο στον Ηλία Ηλιάδη. Αισθανόμαστε χαρούμενοι που τελικά δεν στερήθηκε από τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, η δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στη διοίκηση της European Judo Union, που φρόντισε ώστε να γίνει η διοργάνωση», δήλωσε ο γενικός συντονιστής του Athens Junior European Cup 2017, Νίκος Ηλιάδης.
Την πρώτη ημέρα των αγώνων (25/3) θα γίνουν οι κατηγορίες -44, -48, -52, -57 κιλών γυναικών και -55, -60, -66, -73 κιλών ανδρών. Την δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν τα  -63, -70, -78 +78 κιλών γυναικών και -81, -90, -100 +100 κιλών ανδρών. Και τις δύο ημέρες, οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 10:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Η διοργάνωση θα καλυφθεί μέσω live streaming. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες, θα πρέπει να μπουν στη σελίδα https://telesport.gr/live-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-1/
Αμέσως μετά το τουρνουά και συγκεκριμένα από 27 έως 30 Μαρτίου, στο SportCamp του Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθεί το EJU Junior Training Camp.»