28/03/2024

Καπαρός για Τζούντο: «Δεν έχουμε αντιπαράθεση με κανέναν, ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες»

Μετά τις ανακοινώσεις των στελεχών του Τζούντο που κατακρίνουν την νέα, προσωρινή, διοίκηση της ελληνικής ομοσπονδίας για την παύση του ομοσπονδιακού προπονητή Νίκου Ηλιάδη και όχι μόνο, το fightsports.gr επικοινώνησε με τον γενικό γραμματέα Αθανάσιο Καπαρό ο οποίος μας είπε:


«Το πρωτοδικείο έβγαλε μια απόφαση, με βάση αυτή προχωρήσαμε όπως έπρεπε. Οι προσλήψεις των προπονητών απαιτούν κάποια πράγματα με βάση τον αθλητικό νόμο και των εσωτερικό κανονισμό,  κυρίως προκήρυξη θέσεως. Η προηγούμενη ομοσπονδία προσέλαβε τους δύο προπονητές αφού όμως κατέπεσε στο πρωτοδικείο, εμείς σαν νέα ομοσπονδία θα ήμασταν παράνομοι αν τις αποδεχόμασταν έτσι.

Ήδη έχουμε αναθέσει στον υπεύθυνο εθνικών ομάδων να ετοιμάσει την προκήρυξη των θέσεων. Ήμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε την νομιμότητα και αν δεν το κάναμε θα ήμασταν παράνομοι.

Δεν έχουμε κάτι με τον Νίκο Ηλιάδη και τον Ηλία. Έχουν προσφέρει και οι δύο. Εδώ είμαστε, θα γίνει η προκήρυξη των θέσεων πάλι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό.   

Εμείς προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα με βάση την νομιμότητα. Δεν έχουμε αντιπαράθεση με κανέναν.» 

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους το πρωτοδικείο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα και ανέθεσε προσωρινή διοίκηση είπε: «Δεν ήταν σωστή η σύνθεση του σώματος, δεν ειδοποιήθηκαν κάποια σωματεία, δεν έγινε και ο έλεγχος της αθλητικής αναγνώρισης όπως έπρεπε».