28/03/2024

Κανένα ρίσκο με τον Ηλία Ηλιάδη στο Μαρόκο

Το ενδεχόμενο ο Ηλίας Ηλιάδης να μην ολοκληρώσει την αγωνιστική του παρουσία στο Masters του Μαρόκου, λόγω του γνωστού προβλήματος στο χέρι (επιδεινώθηκε ενώ βρισκόταν στην Αττάλεια), άφησε ανοιχτό ο Νίκος Ηλιάδης. Ο εθνικός προπονητής με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο, είπε ότι ο Mr. Ippon «δεν θα πάρει κανένα ρίσκο στο Masters» κι ότι «θα σταματήσει εάν δεν διαπιστώσω ότι νιώθει ενόχληση κατά τον πρώτο ή δεύτερο αγώνα.

Όσον αφορά στον Ρομάν Μουστόπουλο είπε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και «είναι ικανός για ένα μετάλλιο»

Η συνέντευξη του Νίκου Ηλιάδη στο hjf.gr:
-Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ηλίας Ηλιάδης -το πρόβλημα στο χέρι του εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί ;
«‘Ενιωσε ξανά ενοχλήσεις ενώ βρισκόταν στην Αττάλεια της Τουρκίας όπου δίδαξε σε σεμινάριο, ενώ φαινόταν ότι είχε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα τον τελευταίο καιρό. Αυτό μας προβληματίζει, αλλά πήραμε την απόφαση να αγωνιστεί γιατί πρέπει να γίνει και αυτό κάποια στιγμή-δεν μπορούμε να το καθυστερούμε άλλο.»

-Οπότε σκέφτεσαι ακόμη και να ρισκάρετε με τη συμμετοχή στο μάστερ του Μαρόκου ;
«‘Οχι, υπάρχει η πιθανότητα να εξασθενίσει ο πόνος και να μην νιώσει ενόχληση. Τότε θα αγωνιστεί κανονικά και με τη φόρμα που διανύει μπορεί να κατακτήσει μετάλλιο. Αν διαπιστώσω ότι νιώθει ενόχληση μετά τον πρώτο ή δεύτερο αγώνα θα σταματήσει. Δεν μπορούμε να πάρουμε ρίσκα.»

-Αξίζει μια δοκιμή πάντως !
«Μα ναι, γιατί πρόκειται για έναν πολύ σπουδαίο αγώνα, μια διοργάνωση μεγάλης σημασίας, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ σημαντικό να κάνει ένα τέστ γιατί έχει καιρό να παλέψει και-επαναλαμβάνω- αν είναι καλά θα κατακτήσει μετάλλιο.

-Πάντως η ψυχολογία του πρέπει να είναι «στα ύψη». Παρακολούθησαν τα σεμινάρια του τόσο στην Τουρκία, όσο και στη Γερμανία εκατοντάδες νεαροί τζουντόκα που τον αποθέωσαν…
«Ναι, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση. Ο Ηλίας έχει πολλές προσκλήσεις από πολλές χώρες του κόσμου για να διδάξει, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει και υποχρεώσεις όπως στο Άμπενσμπεργκ όπου έχει και συμβόλαιο με την Adidas. Σίγουρα πάντως το χάρηκε βλέποντας τον θαυμασμό και την εκτίμηση στο άτομό του.»

-Εκτός του Ηλία, στο μάστερ του Μαρόκου θα αγωνιστεί και ο Ρομάν Μουστόπουλος στα 81 κ….
«Ναι, ο Ρομάν είναι πολύ καλά, σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύω πολύ σ΄αυτόν, πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να βρεθεί μες στα μετάλλια της διοργάνωσης.»

-Τα έξοδα για τη συμμετοχή των δύο αθλητών μας ποιόν θα επιβαρύνουν ;
«Την παγκόσμια ομοσπονδία τζούντο. Η IJF προσφέρει όλη τη φιλοξενία.»