17/04/2024

Επιτυχία για τον Ηλία Ηλιάδη!

Στο Λονδίνο, ο Ηλίας Ηλιάδης μπορεί να πανηγύρισε το χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο απέναντι στον Τιάγκο Καμίλο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος τζουντόκα ήταν αυτός που του «έκοψε» τον δρόμο προς την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Γκραν Πρι που φιλοξενήθηκε στο Ντίσελντορφ.

Ο Mr. Ippon του παγκοσμίου τζούντο, παρά την ήττα από τον Καμίλο πάντως, κατάφερε να φτάσει στο πρώτο του μετάλλιο μέσα στο 2013 και συγκεκριμένα το χάλκινο της κατηγορίας των -90 κιλών, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι κανονισμοί δεν μπορούν να εμποδίσουν ένα αθλητή της κλάσης του ώστε να παραμείνει ψηλά.

Ο Ηλίας Ηλιάδης στα προκριματικά νίκησε κατά σειρά τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοθ, τον Αζέρο Σαχίν Γκαχραμάνοφ και τον Γεωργιανό Ζβιάντ Γκογκοτσούρι (τον τελευταίο με hansoku-make μετά από τέσσερις παρατηρήσεις). Η αγωνιστική αδράνεια του Έλληνα τζουντόκα στον ημιτελικό απέναντι στον Τιάγκο Καμίλο, του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί στον τελικό του Γκραν Πρι, αλλά τον «έριξε» στον τελικό των ρεπεσάζ. Εκεί, ο Γάλλος Αξέλ Κλεργκέ όσο κι αν προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ηλιάδη, δεν τα κατάφερε. Με waza-ari, yuko και εν τέλει με εντυπωσιακό ippon, ο τζουντόκα του Φίλιππου Αμυνταίου έφτασε σε μια άνετη νίκη, εξασφαλίζοντας θέση στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών.

«Δεν πρόλαβε να διεκδικήσει θέση στον τελικό. Ένα στιγμιαίο λάθος στον αγώνα με τον Βραζιλιάνο, του στέρησε τη δυνατότητα να φτάσει στον πρώτο τελικό μιας μεγάλης διοργάνωσης μέσα στο 2013. Ωστόσο είναι ευχαριστημένος. Έτσι έδειξε μετά το τέλος του αγώνα με τον Γάλλο. Πάλεψε καλά.

Δεν είναι ακόμη στην αγωνιστική κατάσταση που πρέπει να είναι, αφού η προετοιμασία του ακόμη βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Στο Ευρωπαϊκό θα είναι έτοιμος, ωστόσο θα βρίσκεται στην ιδανικότερη αγωνιστική κατάσταση πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο που είναι και ο μεγάλος του στόχος», είπε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης.

 Πηγή: Onsports.gr