27/04/2024

Δεν θα πιστεύετε ποιο είναι το μυστικό στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας Γεωργίας στο Τζούντο

Οι Γεωργιανοί Τζουντόκα διαθέτουν μία από τις ισχυρότερες Εθνικές ομάδας στον κόσμο και σήμερα θα μάθουμε το μεγάλο μυστικό που τους βοηθάει στην προπόνηση. 


Το  Lezgi dance που είναι ο παραδοσιακός χορός των Lezgins, πρόκειται για στυλ που χορεύουν σόλο αλλά και σε ζευγάρια οι Γεωργιανοί. Φοράνε μάλιστα παραδοσιακές στολές και στην διάρκεια του χορού, η ένταση και η ταχύτητα ανεβαίνει.

Να θυμίσουμε πως και η Valentina Shevchenko μετά από παιχνίδι μας είχε δείξει τις σχετικές χορευτικές τις ικανότητες στο στυλ.

Οι Λεζγκί είναι εθνοτική ομάδα γηγενής του Λεζγκιστάν του νότιου Νταγκεστάν και του βορειοανατολικού Αζερμπαϊτζάν που ομιλεί τη Λεζγκική γλώσσα.

Φέρεται ότι οι αρχαίοι Έλληνες ιστορικοί όπως ο Ηρόδοτος, ο Στράβων και ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος μιλούν για τους Λήγες (Λῆγαι) που κατοικούσαν στην Αλβανία του Καυκάσου.

Τον 4o αιώνα είκοσι έξι φυλές που μιλούσαν Λεζγκικές γλώσσες ενώθηκαν και σχημάτισαν στον ανατολικό Καύκασο το κράτος της Καυκάσιας Αλβανίας, το οποίο ενσωματώθηκε στην περσική αυτοκρατορία των Αχαιμενιδών το 313 .

Υπό την περσική αρχικά διακυβέρνηση, αλλά και τη διακυβέρνηση των Πάρθων η Αλβανία του Καυκάσου διαχωρίστηκε σε αρκετές μικρότερες περιοχές – Λακζί, Σιρβάν.

https://www.youtube.com/watch?v=tPIWvcYD31k