19/04/2024

Γιάννης Καφαντάρης: «Σταματήστε να τρομοκρατείτε αθλητές, γονείς και σωματεία»

Ο τελευταίος εκλεγμένος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης, έκανε την παρακάτω δήλωση, σχετικά με τις «παράνομες απαιτήσεις της προσωρινής διοίκησης» που στοχεύουν στην «κατάργηση των αρμόδιων οργάνων της ΓΓΑ», καθώς και την κατατρομοκράτηση αθλητών, γονέων και σωματείων από «μυθεύματα» και «υποθέσεις» σχετικά με παράνομους αγώνες, μη μοριοδότηση αθλητών κ.α.


Η γραπτή δήλωση του Γιάννη Καφενταράκη:

«Κάποιοι από την προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, έχουν βαλθεί να υποκαταστήσουν την αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας. Με παράνομες απαιτήσεις, καταργούν θεσμούς και διαδικασίες των ανώτατων αρχών αυτής της χώρας. Πρόσφατα, με ανάρτηση στο site της ομοσπονδίας, η προσωρινή διοίκηση ζητά από τα σωματεία να μπουν σε μια διαδικασία, που μόνο η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα μπορούσε να τα βάλει. Προφανώς, θεωρούν ότι το Πρωτοδικείο εκτός από την προσωρινή διοίκηση, τους έδωσε το δικαίωμα να υποκαταστήσουν και τα αρμόδια όργανα της ΓΓΑ.

Εμείς, για να είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της προσωρινής διοίκησης, που ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ τον κόσμο του τζούντο, θα θέλαμε να γνωρίσουμε τα εξής σε απάντηση του υπ’ αριθμ. 7171/2017 εγγράφου της ομοσπονδίας:

Στο άρθρο 6 του Καταστατικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο προβλέπονται τα έγγραφα, τα οποία το εκάστοτε σωματείο-μέλος υποχρεούται να προσκομίσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Τα αναφερόμενα στο ως άνω έγγραφο της προσωρινής διοίκησης δικαιολογητικά αναφέρονται στα απαιτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έγγραφα για τη χορήγηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 2725/1999. Συνεπώς η προσωρινή Διοίκηση λανθασμένα αναζητεί τα ως άνω έγγραφα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (εφόσον μας ζητηθούν από την τελευταία) προκειμένου να προσκομίσουμε τα σχετικά με την ειδική αθλητική αναγνώριση έγγραφα ως μόνη αρμόδια για να κρίνει τη συνδρομή ή όχι αυτής.

Όσον αφορά στην «καταγγελία» ότι 10 σωματεία μέλη της ομοσπονδίας δεν ήταν καταγεγραμμένα στα αρχεία της και ότι έλαβαν παράτυπα μέρος σε γενικές συνελεύσεις, σε επίσημους αγώνες της ομοσπονδίας και ότι μοριοδοτούνταν παράτυπα οι αθλητές, εμείς ΑΠΑΝΤΑΜΕ με έγγραφα και όχι με μυθεύματα και «υποθέσεις». Και η ΑΠΟΛΥΤΗ αλήθεια βρίσκεται στο ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο που επισυνάπτεται. Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους ώστε να μην τρομοκρατούνται οι αθλητές, οι γονείς και τα σωματεία».

 

Στα Social Media γίνεται η μεγάλη… μάχη:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ INSTAGRAM

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FIGHTSPORTS ΣΤΟ FACEBOOK

 

Διαβάστε επίσης στο Fightsports.gr:

UFC 208: ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

UFC 208: H Holm δεν «τελείωσε» την de Randamie και το πλήρωσε (ΒΙΝΤΕΟ)

UFC 208: Φοβερό ξύλο στο Poirier vs. Miller (BINTEO)

 

Hoost και Βασιλικός ξανά μαζί μετά από χρόνια: