25/04/2024

Αποκλεισμός για τους Έλληνες Τζουντόκα

Δεν εξελίχθηκε καλά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο που διεξήχθη στη Βαρσοβία, με τις πρώτες ελληνικές συμμετοχές να ολοκληρώνονται πρόωρα.


H Ελισάβετ Τελτσίδου, στην κατηγορία των 70 κιλών αντιμετώπισε την Γιοβάνα Πέκοβιτς από το Μαυροβούνιο η οποία αν και βρέθηκε να χάνει από την Τελτσίδου , 2:12 πριν από τη λήξη της αναμέτρησης κατάφερε να περάσει λαβή και να πάρει το ίπον από την Ελληνίδα τζουντόκα για να την αποκλείσει από την επόμενη φάση.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας της Τελτσίδου, στο διπλανό τατάμι μπήκε ο Γιώργος Αζωίδης για να αγωνιστεί στα 73 κιλά. Ο Έλληνας πρωταθλητής  βρέθηκε εκτός νωρίς και απρόσμενα αφού ηττήθηκε από τον Τούρκο Μουράτ Μπεκτάς που επικράτησε με ένα βαζάαρι.

Ο Θόδωρος Μασμανίδης ξεκίνησε καλά κόντρα στον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Ρίο και τον υποχρέωσε σε παρατήρηση. Όμως η ποιότητα του Γάλλου τζουντόκα φάνηκε γρήγορα καθώς κατάφερε να περάσει βαζάαρι (στο οποίο φάνηκε να τραυματίζεται στο πόδι ο Έλληνας) και στη συνέχεια έληξε την αναμέτρηση, 1:57 πριν από τη λήξη με ίπον.

πηγή: sportsfeed.gr