25/04/2024

Έφη Βόλαρη: Στον Αθλητικό όμιλο Χολαργού θα μάθεις αυτοάμυνα και θα γυμναστείς

Tην ευκαιρία να γνωρίσουμε την σπουδαία δουλειά που γίνεται στον Αθλητικό όμιλο Χολαργού, είχε το Fightsports.gr που στα πλαίσια της συνεργασίας της με την σχολή επικοινώνησε με την Έφη Βόλαρη. Η επικεφαλής της σχολής, όπου διδάσκεται Taekwondo, Judo και Hapkido, μας ανέλυσε το πλάνο της, τι να περιμένουμε την νέα σεζόν γιατί κάποιος να προπονηθεί στην ομάδα τους. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έφη καλησπέρα και σε καλωσορίζουμε στο Fightsports.gr. Ποιος είναι ο στόχος της σχολής;

«Δύο πράγματα είναι αυτά που βάζω προσωπικά ως στόχο για κάθε μαθητή που θα περάσει την πόρτα της σχολής μας.

Να μάθει να αμύνεται σωστά και αποτελεσματικά και να γυμνάσει το σώμα του. Το  σώμα μας είναι ο ναός του μυαλού και του πνεύματος μας και πρέπει να το φροντίζουμε και να το σεβόμαστε για να μας σεβαστεί κι αυτό.  Μεγάλη σημασία όπως προανέφερα δίνω και στην αυτοάμυνα. Είτε αυτό αφορά στο bullying  για τους μικρούς μαθητές είτε σε μία βίαιη επίθεση που μπορεί να δεχτεί ένας ενήλικας στο δρόμο.

Έχοντας καλύψει αυτούς τους δύο βασικούς στόχους για όλους συνεχίζουμε το καθαρά αθλητικό κομμάτι με προετοιμασία για αγώνες tae kwon do. Είτε στο αγωνιστικό στυλ, είτε στο τεχνικό κομμάτι του αθλήματος μας. Αναλόγως που έχει ταλέντο ο καθένας».

Η νέα αγωνιστική σεζόν θα έχει πολλές διοργανώσεις σε αυτά τα στυλ. Υπάρχουν έτοιμοι αθλητές που θα σας εκπροσωπήσουν σε αυτά;

«Ναι φυσικά και υπάρχουν. Αθλητές και αθλήτριες που προετοιμάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα εκπροσωπήσουν τον σύλλογο μας. Έχουμε πολύ μεγάλη ιστορία στο χώρο των πολεμικών τεχνών καθώς είμαστε από τους πιο παλιούς συλλόγους της χώρας. Φέτος κλείνουμε 40 χρόνια παρουσίας στα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο. Μέσα από τον Όμιλο Judokan Χολαργού έχουν αναδειχθεί πολλοί πρωταθλητές Ελλάδος, Βαλκανιονίκες κτλ».

Υπάρχει ενδιαφέρον από τους νέους για τις πολεμικές τέχνες και πιο στυλ έχει τον περισσότερο κόσμο;

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους νέους για τις πολεμικές τέχνες καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να τους προσφέρουν πολλά. Επίσης έχει βοηθήσει πολύ και το γεγονός ότι το Tae kwon do και το Judo είναι Ολυμπιακά αθλήματα και έτσι μέσα από τους Ολυμπιακούς αγώνες τα έχουν γνωρίσει πολλοί νέοι. Όσον αφορά πιο στυλ έχει περισσότερο κόσμο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Στις πολεμικές τέχνες δεν υπάρχει κάποια που να είναι καλύτερη από τις άλλες. Η καλύτερη απ΄ ολες  είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερα στον κάθε αθλητή. Έτσι το στοίχημα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο είναι να βρει πιο στυλ του ταιριάζει. Σε αυτό θα διαπρέψει και θα έχει και διάρκεια. Προπόνηση για μια ζωή. Γιατί όταν βρεις το στυλ που σου ταιριάζει δεν σταματάς ποτέ την προπόνηση. Ότι ηλικία και να είσαι. Το δεύτερο στοίχημα είναι να συναντήσεις και τον κατάλληλο προπονητή. Να είσαι in sinc  με τον προπονητή σου. Όταν πετύχεις αυτά τα δύο τότε είσαι στο ¨σπίτι¨ σου».

Ένα μήνυμα γιατί να έρθει κάποιος στην σχολή σας;

«Φυσικά για όλους τους λόγους που προανέφερα, δηλαδή για να μάθει να αμύνεται, για να γυμναστεί , για να ακολουθήσει μία αγωνιστική αθλητική πορεία,  αλλά κυρίως γιατί όλοι οι προπονητές του Ομίλου Judokan αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν.  Όταν αυτό που κάνεις σ εξιτάρει τότε το απογειώνεις».