24/09/2023

Τζούντο: Η Ελλάδα με 6 αθλητές στο Grand Slam της Ουγγαρίας

Το ελληνικό τζούντο, το διάστημα 8-10 Ιουλίου, θα συμμετέχει στο δεύτερο κατά σειρά βαθμολογούμενο Grand Slam.

Στις 08/07 και έως τις 10/07 η Ελλάδα θα συμμετέχει στο Grand Slam της Ουγγαρίας με 6 αθλητές.

Η ομοσπονδία του Τζούντο προχώρησε σε σχετική ενημέρωση: «Η ώρα για συγκομιδή βαθμών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ‘Παρίσι 2024’ έφτασε!

Το ελληνικό τζούντο, το διάστημα 8-10 Ιουλίου, θα συμμετέχει στο δεύτερο κατά σειρά βαθμολογούμενο Grand Slam και συγκεκριμένα σε αυτό της Ουγγαρίας, στοχεύοντας στην κατάκτηση βαθμών που σε βάθος χρόνο θα οδηγήσουν στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού της επόμενης διετίας.

Στο Grand Slam Hungary 2022 που θα γίνει στην Βουδαπέστη, η Ελλάδα θα συμμετέχει με έξι τζουντόκα.

Πρόκειται για την 7η Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ.), τον δις ‘χάλκινο’ πρωταθλητή Ευρώπης στους άνδρες, Θεόδωρο Τσελίδη (-90κ.) καθώς επίσης και τους Σταύρο Δούμα (-73κ.), Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (-73κ.), Θεόδωρο Δεμουρτσίδη (-81κ.) και Αθανάσιο Μυλωνέλη (-81κ.).

Της ελληνικής αποστολής ηγείται ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, ενώ συμμετέχει επίσης και ο προπονητής Ντούρου Γκόγκουα. Τελτσίδου, Δούμας, Τσουτλασβίλι, Δεμουρτσίδης και Μυλωνέλης θα ριχτούν στη ‘μάχη’ της διάκρισης το Σάββατο 9 Ιουλίου, ενώ αυλαία στις ελληνικές συμμετοχές θα ρίξει μια μέρα αργότερα ο Τσελίδης«.