29/03/2024

Ο Νίκος Ηλιάδης για τα μετάλλια του Τζέτζου

Ικανοποιημένος, αλλά ιδιαίτερα προβληματισμένος σχετικά με το θέμα της διαιτησίας, εμφανίστηκε ο Νίκος Ηλιάδης μετά τήν κατάκτηση των δύο χάλκινων μεταλλίων, του Ηλία Ηλιάδη και του Ρομάν Μουστόπουλου στο Γκραν Σλαμ του Τζέτζου.

Ο εθνικός προπονητής λίγο πριν αναχωρήσει για το Γκραν Σλαμ του Τόκιο όπου οι Ελληνες τζουντόκα θα δώσουν τον τελευταίο τους αγώνα για το 2015 μίλησε για τις διακρίσεις στη Νότια Κορέα:

-Μπορούσαν Νίκο τα χάλκινα μετάλλια των αθλητών μας να ήταν… άλλου χρώματος ;

«Ναι-φυσικά και μπορούσαν. Για μια ακόμη φορά μας αδίκησαν οι διαιτητές και με στενοχωρεί πολύ αυτό. Στον αγώνα του Ηλία «έπαιξαν έδρα», καθώς ο αντίπαλός του ήταν Κορεάτης, στον δε αγώνα του Ρομάν ευνόησαν τον Ρώσο αντίπαλο για… ευνόητους λόγους.»

-Κάτι πρέπει να γίνει όμως-σχεδόν σε κάθε αγώνα αδικούνται οι αθλητές μας… «Θα δρομολογηθούν σύντομα εξελίξεις-ελπίζω να υπάρξουν δίκαιες αλλαγές στον τομέα της διαιτησίας διεθνώς…»

-Παρ΄όλ΄αυτά είναι… δύο μετάλλια ! «Ευχαριστημένος είμαι, δεν μπορώ να πω.

Το βάθρο αποτελεί πάντα επιτυχία για τους αθλητές μας. Και οι δύο πάλεψαν πολύ καλά και ήταν σε πολύ καλή φόρμα.

Ο Ηλίας δεν μπορώ να πω ότι είναι στο εκατό τοις εκατό της φόρμας του, αλλά σίγουρα έχει αφήσει τα προβλήματα τραυματισμών πίσω του. Σε ό,τι αφορά τον Μουστόπουλο, πάλεψε κι αυτός πολύ καλά και ήταν ο Ρομάν που όλοι ξέρουμε.

-Μίλησατε με τον Ηλία ; «Ναι, καλά είναι, ικανοποιημένος-και τώρα ετοιμάζεται μαζί με τον Μουστόπουλο για το Γκραν Σλαμ του Τόκιο. Δυτυχώς-όπως δείχνουν μέχρι τώρα τα πράγματα- δεν θα είναι μαζί μας ο Ντανατσίδης που τραυματίστηκε στο πόδι, κατά τη διάρκεια του αγώνα  και από τότε αισθάνεται ενόχληση.»

-Προβλέψεις σχετικά με αυτόν τον τελευταίο σταθμό για φέτος. στο Τόκιο «Είμαστε καλά, πάμε και πάλι για μετάλλια και επιτυχίες. Θέλουμε να κλείσει το 2015 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…»