19/04/2024

Με τενοντίτιδα επιστρέφει από το Τόκιο ο Ηλίας Ηλιάδης

Με τενοντίτιδα στο αριστερό χέρι επιστρέφει ο Ηλίας Ηλιάδης από την Ιαπωνία και το Γκραν Σλαμ του Τόκιο. Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο, λόγω ενοχλήσεων στο χέρι που αποκόμμισε στην αναμέτρηση με τον Εσθονό Μαρμελιουκ, δεν «κατέβηκε» ν` αγωνιστεί -κυρίως για προληπτικούς λόγους- απέναντι στον Ρώσο Βοπροσόφ με αποτέλεσμα να μείνει εκτός του βάθρου των νικητών στην κατηγορία των -90 κιλών.

Όσον αφορά στον Ρομάν Μουστόπουλο, έκανε ένα ακόμη βήμα για την οριστική εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, έφτασε μέχρι τον τελικό των ρεπεσάζ στην κατηγορία των -81 κιλών, όμως εκεί ηττήθηκε από τον Ιάπωνα παγκόσμιο πρωταθλητή, Ναγκάσε, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση. Μια θέση που του δίνει 100 βαθμούς και θα τον επαναφέρει στην πρώτη 15άδα της κατηγορίας του.

Ο Μουστόπουλος επικράτησε κατά σειρά του Ισπανού Νασιμέντο και του Λετονού Οβτσινίκοβιτς. Στον τελικό του προκριματικού ομίλου ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Τσικισβίλι, για να επιστρέψει στις νίκες στους αγώνες της «δεύτερης ευκαιρίας» απέναντι στον Μισίν από το Καζακστάν.
Τέλος, στην κατηγορία των -73 κιλών, ο Γιώργος Αζωίδης αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ισπανό Ουεμάτσου.