20/04/2024

Ελισάβετ Τελτσίδου: Οι αθλητές χρειάζονται κίνητρα για να συνεχίσουν αυτό που κάνουν

Άλλη μία σπουδαία διάκριση πέτυχε η Ελισάβετ Τελτσίδου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 στο Τζούντο, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η νεαρή Τζουντόκα μίλησε στο Fightsports.gr μετά την επιτυχία της, αναφερόμενη τόσο για το τι έλειψε και δεν πήρε το χρυσό, την εξέλιξη του Τζούντο στη χώρα μας αλλά και τα επόμενα σχέδια της. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Kατάφερες άλλη μία επιτυχία με τα ελληνικά χρώματα. Τι έλειψε για να πάρεις και το χρυσό στην συγκεκριμένη διοργάνωση;

 «Είναι πολύ σημαντικό που παλεύουμε με τα ελληνικά χρώματα και σηκώνουμε ψηλά την σημαία, ειδικά τώρα σε μία τέτοια περίοδο που περνάει η χώρας μας δύσκολα. Αντιμετώπισα αρκετά μικροπροβλήματα την μέρα του τελικού και δεν μπόρεσα να παλέψω όπως μπορώ. Θα μπορούσα να πάρω το χρυσό μετάλλιο κι αυτό είναι που με στεναχώρησε πολύ, ταυτοχρόνως χαίρομαι που κατέκτησα αυτή την σημαντική θέση στην Ευρώπη».

Ο Ελληνικός αθλητισμός και δη ο μαχητικός πλέον βλέπει δύσκολα διακρίσεις. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ώστε να έρχονται πιο συχνά τα μετάλλια για την Ελλάδα κι αν θεωρείς το τζούντο στην Ελλάδα σε υψηλό επίπεδο;

«Είναι το τζούντο σε υψηλό επίπεδο γιατί έχει πολλά μετάλλια ειδικά από τον Ηλία Ηλιάδη που δεν έχει σταματήσει και μέχρι σήμερα να μας τιμάει. Χρειάζονται οι αθλητές κίνητρα για να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν κι όχι να αναγκαστούν μία μέρα να σταματήσουν από έλλειψη οικονομική βοήθειας από την χώρα τους, που παλεύουν γι’αυτή».

Τι έχει το πρόγραμμα από εδώ και ΄πέρα…

«Τα έχω βάλει όλα στην άκρη και σκέφτομαι το παγκόσμιο που έχω μπροστά μου, που είναι σχεδόν σε ένα μήνα».

Για το τέλος η Ελισάβετ Τελτσίδου ευχαρίστησε τους ανθρώπους που την στηρίζουν στις προσπάθειες της.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν γιατί δεν είναι μόνο δικός μου κόπος. Την οικογένεια μου, τους συναθλητές και τους προπονητές μου Ντούρου Γκουγκούα, Νίκο Ηλιάδη και Βασίλη Ηλιάδη. Τον άνθρωπο που με βοήθησε να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου, τον φυσιοθεραπευτή Θοδωρή Χαριτίδη».