25/06/2024

Εθνική Ομάδα Τζούντο: Με πέντε αθλητές στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τασκένδης

6-13 Oκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Τασκένδη.

Ανακοίνωση Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Ελισάβετ Τελτσίδου (-70κ.) και ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ.) είναι οι δύο από τους συνολικά πέντε αθλητές που θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό τζούντο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών που ανοίγει αυλαία την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην Τασκένδη.

Στην αποστολή, της οποίας ηγείται ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης, συμμετέχουν επίσης ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι (-73κ.), τρίτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 του 2019 στο Βρότσλαβ, ο Σάββας Καρακιζίδης (-60κ.) και Αθανάσιος Μυλωνέλης (-81κ.). Την αποστολή συνοδεύει και ο προπονητής, Ντούρου Γκόγκουα.

O Καρακιζίδης αγωνίζεται στις 6 του μήνα, ενώ δύο ημέρες αργότερα, σειρά θα πάρει ο Τσουτλασβίλι. Στις 9 Οκτωβρίου, ο Μυλωνέλης θα είναι ο τρίτος κατά σειρά Έλληνας που θα συμμετέχει στη διοργάνωση, η οποία, τουλάχιστον για τη χώρα μας, θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου με την αγωνιστική παρουσία του Τσελίδη και της Τελτσίδου, δύο τζουντόκα που τον περασμένο Ιούνιο, βρέθηκαν στο βάθρο των νικητών των Μεσογειακών Αγώνων που έγιναν στο Οράν της Αλγερίας (ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα).

Η Ελλάδα έχει να πάρει μετάλλιο σε Παγκόσμιο από το 2014, όταν ο Ηλίας Ηλιάδης ήταν πρώτος στο Τσέλιαμπινσκ. Συνολικά, ο Mr Ippon, έχει κατακτήσει έξι μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα (τρία χρυσά, δύο ασημένια, ένα χάλκινο), ενώ η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα ήταν 3η το 2010 στο Τόκιο.