27/04/2024

Το Παγκόσμιο Grand Slam του BJJ για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Μια κορυφαία διοργάνωση BJJ, παγκοσμίου επιπέδου, θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει η Ελλάδα το 2016 αφού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ένα από τα έξι ή επτά events του παγκόσμιου Grand Slam της UAEJJF!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όπου κάθε event είναι και μια αγωνιστική, με τους κορυφαίους κάθε φορά να μαζεύουν πόντους και στο τέλος , οι νικητές στο συνολικό άθροισμα θα παίρνουν και τα μεγάλα χρηματικά βραβεία.

Μια από αυτές τις αγωνιστικές θα γίνει και στην Ελλάδα, η μοναδική στην Ευρώπη με αυτή της Αγγλίας, που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό στην Αθήνα να βρεθούν για να συμμετάσχουν αθλητές από όλο τον κόσμο, και οι Ευρωπαίοι που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία της παρουσίας του Grand Slam στην ήπειρο τους αλλά και όσοι στοχεύουν στα τελικά μετάλλια και πρέπει να μαζέψουν βαθμούς.

Δεν θα είναι απίθανο να δούμε σπουδαία ονόματα του αθλήματος στην Αθήνα. Χρηματικά και υλικά βραβεία λογικά θα υπάρχουν και για όσους αγωνιστούν και διακριθούν στο Αθηναϊκό event, για να ακολουθήσουν αν θέλουν και στην επόμενη αγωνιστική του Grand Slam.

Σιγά σιγά θα ανακοινωθούν και άλλες πληροφορίες αφού είναι νωρίς ακόμη για τις πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

BJJ aris

Αυτή η απόφαση πάρθηκε σε meeting που έγινε στο πλαίσιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος Abu Dhabi World Pro BJJ όπου βρέθηκε ο συνδιοργανωτής του Ελληνικού National pro Άρης Χατζηιακώβου και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ju-Jitsu Aνέστης Πουλικίδης, το οποίo ήταν από πλευράς συμμετοχών και ένα από τα πιο επιτυχημένα. Αρχικά στην Ευρώπη ήταν να γίνει μόνο το Αγγλικό αλλά μετά τις επαφές στα ΗΑΕ πέρασε στο πρόγραμμα και η Ελλάδα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες BJJ και Sport Jujitsu; 

Βοήθησε πολύ στη συμφωνία και η νέα συνεργασία που έχει η Ομοσπονδία BJJ του Abu Dhabi με την παγκόσμια ομοσπονδία του Sport Jujitsu (το Ιαπωνικό στυλ) με απώτερο στόχο την ένταξη του sportJJ και του BJJ υπό κοινή ομπρέλα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο το 2020. Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν δηλαδή και τα δύο στυλ της πάλης (ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα). Μην ξεχνάμε ότι πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας του Jujitsu είναι ο Έλληνας Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος ενώ υπάρχει συνεργασία και με την Ελληνικη Ομοσπονδίας ΕΦΕΟΖ-Ζ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία του JJ έχει ήδη αρχίσει να κινείται δυναμικά στην μετατροπή του δικού της Newaza στυλ στο γνωστό BJJ με τους ίδιους κανόνες δηλαδή που λειτουργούν και η IBJJF και η UAEJJF.

Τέλος, θα γίνει κανονικά φέτος, μάλλον τον Οκτώβρη, το National BJJ Pro όπως και πέρυσι.