27/04/2024

«Το ελληνικό JuJitsu και πάλι στην κορυφή»

Tο τριήμερο 25,26 και 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα JU JITSU Ανδρών – Γυναικών στο Wroclaw της Πολωνίας. Διαβάστε την ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας:

«Για τρεις μέρες οι καλύτεροι αθλητές από όλο τον κόσμο είσαν εκεί, έδωσαν πολύ δυνατές μάχες ενόψει της κατάταξης για τα World Games τα οποία θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι του 2017 στην ίδια χώρα και στην ίδια πόλη. Ο δικός μας ο Έλληνας πρωταθλητής Τζανικιάν Αρά κατέκτησε την Τρίτη θέση και το Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των -56 κιλών στο fighting system και έτσι είδαμε την ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών.

Επίσης οι συναθλητές του Χρήστος Σαγγιώτης και Χρήστος Ζύγουρας είχαν εξίσου πολύ καλή απόδοση και κατέκτησαν τις θέσεις 7 εως 9 στις πολύ δύσκολες κατηγορίες των -69 και -77 κιλών αντίστοιχα στο ίδιο αγωνιστικό σύστημα.

Η Ελληνική αποστολή απαρτιζόταν από 20 αθλητές οι οποίοι επίσης είχαν πολύ καλή και δυνατή παρουσία στους αγώνες αυτούς, με τους Αγγελο Βαρβαρήγο και την Ζαφειρία Παναγιωταράκου να ξεχωρίζουν φτάνοντας στους μικρούς τελικούς.

Πάνω από 500 αθλητές συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας, και εθνικές ομάδες από 49 χώρες. Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιώργος Ζαντιώτης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των Ελλήνων αθλητών και ιδιαίτερα αυτή του Τζανικιάν Αρά η οποία ήταν αποτέλεσμα μακροχρόνιας προσπάθειας.

Ο Τζανικιάν Αρά τα τελευταία χρόνια είναι σταθερά μέσα στις καλύτερες πεντάδες και αυτή τη φορά το μετάλλιο του το χειροκρότησαν προπονητές και αθλητές και από άλλες χώρες όπου αναγνώρισαν την γενναία αυτή νίκη. Οι πρωταθλητές μας Τζανικιάν Αρά, Σαγγιώτης Χρήστος και Ζύγουρας Χρήστος προπονούνται υπό την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Ζαντιώτη στον πρωταθλητή σύλλογο Α.Σ. ΛΕΥΚΑΡΟ Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης στο προπονητήριο του Geobukan Βάρης (Λ.Βάρης 94, Δίλοφο Βάρης).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες προπονητές και στους χορηγούς οι οποίοι ήταν αρωγοί αυτής της μεγάλης προσπάθειας.»