27/04/2024

Τάκης Σαραντίτης: Στα μαχητικά αθλήματα κυριαρχεί σεβασμός, πειθαρχία και αθλητικό πνεύμα

Την δεύτερη σεζόν στα Καμίνια διανύει ο σύλλογος Sarantitis Fight Factory-SFF με αγάπη και μεράκι για τα μαχητικά αθλήματα με τους Τάκη Σαραντίτη και Θοδωρή Μπέση να είναι οι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας.


Ο κ. Σαραντίτης μίλησε στο Fightsports.gr και εξήγησε ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας.

«Φέτος διανύουμε την δεύτερη σεζόν σε αυτό τον χώρο στα Καμίνια. Ο κόσμος, μας έχει δείξει την αγάπη του και την προτίμηση του 100% και τους ευχαριστούμε καθημερινά εμπράκτως, με το πάθος μας και την σκληρή δουλειά στην προπόνηση.

Βασικό πλεονέκτημα είναι το μέγεθος της σχολής (600τμ) όπου μας επιτρέπει να στεγάσουμε και να δουλέψουμε σωστά τους αθλητές μας. Βέβαια επειδή είμαι πάνω από 10 χρόνια σχολάρχης δεν μπορώ να μην αναφέρω πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η σχέση που έχουμε μεταξύ μας οι προπονητές.

Εχω την τύχη και την ευλογία να συνεργάζομαι με τον Θοδωρή Μπέση έναν πρώην αθλητή της πυγμαχίας με τρομερό ήθος και αγάπη για το άθλημα ,όπου η σχεδόν αδερφική σχέση που έχουμε μεταξύ μας εγγυάται τα αποτελέσματα που βλέπετε.

Όλα τα παραπάνω με επιπλέον τον αλληλοσεβασμό και την πειθαρχία αποτελούν κατά την γνώμη μου το μυστικό για την εύρυθμη λειτουργία της σχολής μας», ήταν τα πρώτα λόγια του Σαραντίτη που αναφέρθηκε και στις νέες «μεταγραφές» στο προπονητικό team του συλλόγου.

«Φέτος προσθέσαμε στην δυναμική μας δύο εξαίρετους συναδέλφους και προσωπικούς μας φίλους με τρομερή δυναμική και ανάλογη φιλοσοφία. Τον Ιωάννη Νικολάου καθηγητή φυσικής αγωγής και αυτοάμυνας στην σχολή Ικάρων,στην σχολή αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας και στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών, στα συστήματα της αυτοάμυνας Urban Self Protection Methods και το INAYAN.

Τον Ηλία Παυλάκη πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο Brazilian jiu-jitsu και δεύτερο στην παγκόσμια κατάταξη το 2015, που με τη σειρά του μας άνοιξε το δρόμο για το σύστημα του BJJ στην σχολή μας».

Ο σύλλογος έχει την στήριξη χορηγών τους οποίους θέλησε να ευχαριστήσει ο Σαραντίτης.

«Επειδή είμαστε της λογικής ότι για να ανέβεις γρήγορα πρέπει να είσαι μόνος, αλλά για να ανέβεις πιο ψηλά πρέπει να είσαι με ομάδα/οικογένεια έτσι έχουμε την τύχη να αλληλοστηριζομαστε με αρκετούς επιχειρηματίες της περιοχής και όχι μόνο,αλλά και με εταιρείες, όπου ενδιαφέρονται και το αποδεικνύουν εμπράκτως με την προώθηση του ελληνικού αθλητισμού.

Θα αναφέρω μερικούς από αυτούς: Cartel Entertainment corner, Lolobrigida Italian Gastrobar Boutique 170 κατάστημα ρούχων, El Sol Hotel Κύθηρα, Φιλεύω Kytherian Gastronomy, Σπάγγος Μουσικό Μεζεδοπωλείο, Άχνη και κανέλα καφέ, My cafe Epsilon, maritime services Interorient shipmanagement ,Moby All day bar, Αυλή ψητοπωλείο, Desire Cafe, Μουριές Μεζεδοπωλείο ,Celin cafe Frederica the bar».

Πως είναι όμως τα μαχητικά αθλήματα σε σχέση με πριν μία δεκαετία. Ο επικεφαλής του συλλόγου λέει σχετικά:

«Δόξα τον Θεό έφυγε η ρετσινιά όπου ήθελε τους αθλητές πολεμικών τεχνών αλήτες και μπράβους,κατάλαβε πλέον η κοινωνία πως στο άθλημα μας κυριαρχεί ο σεβασμός η πειθαρχία και το αθλητικό πνεύμα.

Επίσης διανύουμε εποχές κοινωνικής και οικονομικής αναταραχής και όπως έχει δείξει και η ιστορία σε όλες τις χώρες όπου διανύουν ανάλογες καταστάσεις αναπτύσσονται δύο πράγματα ο αθλητισμός και η παράνομη δραστηριότητα.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μεγαλώσουμε τα παιδιά των καινούργιων γενιών αναλόγως. Επίσης λόγω της τεχνολογίας τα παιδιά μας έχουν κλειστεί μπροστά από οθόνες. Άρα λοιπόν ναι στον αθλητισμό. Ναι στον πολιτισμό».

Τέλος ρωτήσαμε τον κ. Σαραντίτη ποιοι είναι οι λόγοι που θα πρέπει να επιλέξει κάποιος το Sarantitis Fight Factory-SFF για να προπονηθεί.

«Δεν θα απαντήσω στο γιατί να έρθει κάποιος στην δική μας σχολή . Οι λόγοι πάντα είναι προσωπικοί. Θα πω όμως σε όλους να δοκιμάσουν να ξεκινήσουν ένα μαχητικό άθλημα έστω για την εμπειρία.

Έστω για έναν μήνα,όταν δουν τη ψυχοσωματική εξέλιξη,την αυτοπεποίθηση,την μυϊκή ενδυνάμωση,το δυνατό αίσθημα ευεξίας που σας προσφέρει ένα σωστά διδασκόμενο μαχητικό άθλημα τότε θα το ερωτευτεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη και να συνεχίσετε την υπέροχη δουλειά που κάνετε και το καλό που προσφέρεται στο άθλημα μας,εις το επανιδείν».