19/04/2024

Ο Τζανικιάν το 1ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Fighting System!

Tο 1ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Fighting System κατέκτησε ο Άρα Τζανικιάν στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ju Jitsu. Διαβάστε την ανακοίνωση της Geobukan Budo Academy:


«Το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ju Jitsu στην Βοσνία με τον αθλητή μας ΑΡΑ ΤΖΑΝΙΚΙΑΝ γράψαμε ιστορία κατακτώντας το 1ο ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ για την Ελλάδα στο Fighting System στην κατηγορία +21 Ανδρών !!!

Η πορεία του Αρά σε αυτό το Πανευρωπαϊκό ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη. Μελετώντας από το παρελθόν όλες τις αδυναμίες και δουλεύοντας σε συγκεκριμένα project τεχνικές λεπτομέρειες που έπρεπε να βελτιωθούν ο αθλητής μας κατέβηκε στους αγώνες πιο έτοιμος από ποτέ.

Στην κατηγορία του είχε έξι αθλητές οι οποίοι ήσαν σε εμάς γνωστοί από τα προηγούμενα διεθνή πρωταθλήματα αλλά και από τα Open στα οποία συμμετείχαμε, για να γνωρίσουμε καλύτερα την κατηγορία. Και οι έξι αθλητές ήσαν υψηλότατου επιπέδου και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του συνόλου των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα αυτό.

Η κλήρωση δεν ήταν ευνοϊκή αφού κληρωθήκαμε μαζί με τον Ιταλό και τον Γάλλο πρωταθλητή, αλλά αυτό δεν πτόησε καθόλου το ηθικό του Αρά και αυτό φάνηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Δημιουργώντας μια τακτική κομμένη και ραμμένη στα πλεονεκτήματα παιχνιδιού του αθλητή μας, μπήκαμε στον πρώτο αγώνα και σβήσαμε όλα τα επιθετικά εργαλεία του πολύ έμπειρου Ιταλού πρωταθλητή και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο με μεγάλη κιόλας διαφορά στο σκορ.

Στο δεύτερο ματς επί του Γάλλου νούμερο ένα πρωταθλητή που πήρε το χρυσό στο πρόσφατο Open de Paris, ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στις λεπτομέρειες όπου χάσαμε με ένα πόντο διαφορά από ένα λάθος των τελευταίων δευτερολέπτων. Στην επόμενη φάση στα χιαστί ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μια άνετη νίκη επί του Γάλλου νούμερο δύο πρωταθλητή και αυτό του έδωσε το εισιτήριο για να πάει στον τελικό, περιμένοντας τον άλλον ημιτελικό για να δούμε τον αντίπαλό μας.

Εκεί αναπάντεχα σε σχέση με τις προβλέψεις μας, κέρδισε ο Ισπανός πρωταθλητής τον οποίο τον είχαμε συναντήσει και τον είχαμε κερδίσει στο μικρό τελικό στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Πολωνίας. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζαμε και νιώθαμε ότι αγγίζουμε όλο και πιο πολύ το χρυσό μετάλλιο, στον πρώτο τελικό της ημέρας στα -56 κιλά με τον Έλληνα πρωταθλητή αντιμέτωπο με τον έμπειρο Ισπανό πρωταθλητή για δεύτερη συνεχή φορά (με τον Ισπανό να έχει πεισμώσει για να πάρει την ρεβάνς).

Ακολουθώντας με ακρίβεια τον σχεδιασμό στρατηγικής και τακτικής αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα ταχύτητας και έκρηξης του Αρά, καταφέραμε και φέραμε την πολυπόθητη νίκη και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο fighting system στην κατηγορία +21 ανδρών για την Ελλάδα. Πολύ μεγάλες στιγμές έζησε ο αθλητής και ο προπονητής του αφού πέρα από τις επευφημίες των Ελλήνων αθλητών, προπονητών και παραγόντων, εισέπραξε το χειροκρότημα από όλους τους ξένους πρωταθλητές και παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Σαν προπονητής ένιωσα ιδιαίτερο δέος όταν πάνω στο βάθρο των νικητών στο πρώτο σκαλί ο Αρά Τζανικιάν άκουγε τον εθνικό ύμνο της χώρας μας και οι άλλοι συνάδελφοι Ομοσπονδιακοί Προπονητές τον επευφημούσαν για την μεγάλη του αυτή επιτυχία. Το μετάλλιο αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα 18 χρόνων σταθερής εκπαίδευσης, προπονήσεων και μεγάλων προσπαθειών.

Ένα τεράστιο μπράβο στον Αθλητή του Α.Σ ΛΕΥΚΑΡΟΥ τους συνεργάτες προπονητές ( special thanks to Γιάννης Κωστικιάδης  for his training support ) και τους συναθλητές που συνέβαλλαν όλοι στη μεγάλη αυτή νίκη. Εδώ πρέπει να συγχαρούμε και την Ελληνική Ομοσπονδία Ζιου Ζιτσου ΕΦΕΟΖΖ, τον Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα που έκαναν τα μέγιστα για την συνολική καλή παρουσία της Ελλάδας σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με τελικό απολογισμό 1 Χρυσό, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες Παναγιωταράκου Ζαφειρία και Πέπη Παϊζη καθώς και στους προπονητές τους αντίστοιχα Γιάννη Μπάλλα και Δημήτρη Μπιτσαξή για τα μετάλλια που κατέκτησαν καθώς και όλους τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας όπου έκαναν πολύ δυνατές προσπάθειες και αρκετές νίκες ο καθένας στην κατηγορία του.»