20/04/2024

Ο Κωνσταντίνος Βάβουρας από το Kimura Greece μιλάει στο Fightsports.gr

Ο Κωνσταντίνος Βάβουρας, πρωταθλητής και ιδρυτής του Kimura Greece μίλησε στο Fightsports.gr για τη νέα σεζόν.


Ποιοι είναι οι στόχοι σου αγωνιστικά και προπονητικά τη νέα σεζόν;

«Οι στόχοι μου για τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι το επαγγελματικό event ‘Submissionism’ που θα αγωνιστώ για πρώτη φορά, έπειτα κάποιο Open της IBIJFF που θα με βολεύει χρονικά λόγω του περιορισμένο ελεύθερου μου χρόνου κι ένας από τα μεγαλύτερους μου στόχους είναι να κυνηγήσω την πρόκριση στο Παγκόσμιο ADCC, αυτό γίνεται μέσω των ευρωπαϊκών trials του 2019.

Προπονητικά μαζί με τον φίλο κ συνεργάτη μου Ιωάννη Πολυχρονιάδη που τρέχουμε την ομάδα θα θέλαμε να προσελκύσουμε νέους ανθρώπους ώστε να τους μυήσουμε στην τέχνη του BJJ και να γίνουν συνοδοιπόροι μας στο όμορφο ταξίδι που προσφέρει το άθλημα αυτό.»

Με ποια στυλ μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή αν αποφασίσει να επισκεφθεί τη σχολή σου;

«Η κυρία τέχνη που μπορεί κάποιος να διδαχθεί στη σχολή μας είναι το Brazilian jiu jitsu και στις δυο μορφές του gi & Luta Livre no gi. Ωστόσο, μπορεί επίσης να αποκομίσει πολλά στοιχεία και απ’ την όρθια μάχη, βελτιώνοντας επίσης τη φυσική του κατάσταση και τη δύναμη του.»

Θεωρείς ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση στα μαχητικά αθλήματα κι αν ναι για ποιους λόγους;

«Ασφάλεια και αυτοπεποίθηση, απελευθέρωση πίεσης και άγχους. Ταυτόχρονα φυσική κατάσταση, έννοια του ανήκω σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα και φυσικά κοινωνικοποίηση.»

Τι θα συμβούλευες κάποιον αρχάριο πριν πάρει την απόφαση να γραφτεί σε κάποια σχολή;

«Πρώτα απ όλα σεβασμό. Να μην τα παρατάει! Τι θέλει να πετύχει και να θέσει στόχους σε αυτό που διάλεξε να ακολουθήσει. Επίσης, επειδή ο δρόμος των πολεμικών τεχνών είναι μακρύς και μεγάλος θέλει υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά. Να θυμάται πως όλοι οι μεγάλοι αθλητές από κάπου ξεκίνησαν πριν γίνουν αυτοί που είναι. Τέλος, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές να θυμάται γιατί ξεκίνησε.«