20/04/2024

Ζώης Καπερώνης: Το Jiu Jitsu είναι ένα ευχάριστο άθλημα

Για τον επόμενο στόχο του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα grappling της Ρουμανίας μίλησε στο Fightsports.gr o Ζώης Καπερώνης. Αναλυτικά η συνέντευξη:


Έκανες μία καλή χρόνια και ήσουν ενεργός σε σημαντικά event. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου μέχρι το τέλος της χρονιάς;

«Μετά δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ενόπλων δυνάμεων στο στυλ της ελευθέρας πάλης στα -125 kgr στις 30-9-18 (για πρώτη φορά λαμβάνω μέρος σε πρωτάθλημα πάλης). Επόμενος σταθμός είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα grappling ADCC στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας στις 6-10-2018»

Το Jiu Jitsu έχει διαρκεί άνοδο στην χώρα μας. Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Το Brazilian jiu jitsu έχει τρομερά ανοδικές τάσεις στην Ελλάδα γιατί είναι ένα άθλημα προσβάσιμο από κάθε ηλικία. Σου φτιάχνει την φυσική σου κατάσταση, μαθαίνεις τεχνικές αυτοάμυνας που σίγουρα θα σου χρειαστούν σε κάποια δύσκολη στιγμή στον έξω κόσμο.

Μα πάνω από όλα είναι ένα άθλημα ευχάριστο για τον ασκούμενο γιατί με την πλειάδα τεχνικών που έχει, σε κάνει να μην το βαρεθείς ποτέ είτε στο στυλ του gi είτε no- gi».

Τους ανθρώπους που θα ήθελες να ευχαριστήσεις και σε στηρίζουν στην πορεία σου;

«Οι άνθρωποι που θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά έναν έναν, είναι η οικογένεια μου και η κοπέλα μου που είναι δίπλα μου κάθε στιγμή.

Τους δασκάλους μου Δημήτρη (Μοχού) Παπακωνσταντίνου ,Cristo Μarcez, Άρη Χατζηιακώβου, Νίκο Αργυράκη οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση μου στο στυλ του Brazilian jiu jitsu και MMA μαζί με τον Ηρακλή Μέρτογλου στο kickboxing. Τον Ιωάννη Καρυωτάκη, προπονητή πάλης στον Άτλα Καλλιθέας με εκπαιδεύει στο στυλ της ελευθέρας πάλης.

Τον προπονητή μου Ιωάννη Παρτατίλα (johny’s part) που με γυμνάζει και είναι υπεύθυνος για την ενδυνάμωση και αντοχή μου μαζί με το team του JP fitness and nutrition και τα συμπληρώματα τους. 

Την φυσικοθεραπεύτρια μου Κατερίνα Λιανού και την (JP fitness and rehab) μαζί με το φυσικοθεραπεύτη μου Αντώνη Γιασσαρη (Κίνηση και θεραπεία) που με έχουν πάντα υγιή μακριά από τραυματισμούς. Την (Play Safe) και οδοντίατρο μου Κωνσταντίνο Δαβιτίδη για αυτή την τρομερή μασέλα που μου φτιάχνει και προστατεύει από κάθε λογής χτυπήματα.

Μα πάνω από όλα τους χορηγούς μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα ποτέ να βγω εκτός Ελλάδος και να εκπροσωπήσω την πατρίδα μας

Ιωαννης Αγγελόπουλος (Angelopoulos hair company), Εταιρία ρουχισμού (Body move), Ναταλί Γεωργαντά, (Ο κόσμος της ομορφιάς), Zed cafe ,Βασίλης Χαριτάκης (Hot hot Burger), Αρτοποιεία ( Υπογραφή Στεργίου), Auto gas Tsopelogiannis.

Επίσης την Athlon customer για τον αθλητικό εξοπλισμό σε rash guard και σορτσάκια Jiu Jitsu. Την Stamp Art για τις υπέροχες στάμπες στις εμφανίσεις. Το Fitshop για τον εξοπλισμό στα μαχητικά».