24/04/2024

Αλλάζει η πάλη για να μείνει στους Ολυμπιακούς, με έμπνευση τις ΜΜΑ!

Τεράστιες αλλαγές στο αρχαίο άθλημα της πάλης φαίνεται ότι επεξεργάζεται η FILA σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Nenad Lalovic στην USA Today!

΄Πρώτη έμπνευση μοιάζει να είναι το άθλημα των ΜΜΑ, καθόλου τυχαίο αφού το πιο ραγδαία αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο είναι άμεσα συνδυασμένο με την πάλη και έχει και σε πληθώρα, τα φανταχτερά στοιχεία που λείπουν από την πάλη.

«Πρέπει να δούμε πως θα παρουσιάσουμε περισσότερο show γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται να κάνεις τίποτα σήμερα» είπε ο Lalovic.

Μέσα στο σχέδιο φαίνεται να είναι η αφαίρεση των singlet που φοράνε οι παλαιστές και η υιοθέτηση shorts (σαν τα mma-grappling) με γυμνό το πάνω μέρος ή με κάποιο rashguard.

Επίσης, θα αλλάξει η όλη παρουσίαση του αθλήματος προς το πιο εντυπωσιακό. Φώτα, μουσικές, εντυπωσιακές είσοδοι από τους αθλητές, show  κοκ. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και η παραδοσιακή παλαίστρα μπορεί να δεί την πόρτα της εξόδου για κάποιο άλλο έδαφος…ίσως και κλουβί!

«Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε όλη η σκηνή. Στις ΜΜΑ παίζουν σε οκτάγωνο εμείς στο ματ. Δεν  χρειάζεται να παίζουμε στο ματ. Μπορούμε στην άμμο, μπορούμε στο γρασίδι, μπορούμε και σε οκτάγωνο. Δεν ξέρω. Μπορούμε να κάνουμε έρευνα και να βρούμε το καταλληλότερο» λέει ο Bill Scherr, πρόεδρος της επιτροπής διατήρησης της Ολυμπιακής Πάλης.  Για αυτό το λόγω έχει ήδη περάσει πολλές ώρες συνδιασκέψεων με τους προέδρους του UFC και του Bellator που έτσι και αλλιώς στηρίζουν τον αγώνα της πάλης για την παραμονή της στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από την άλλη ξεκαθαρίζει όμως ότι αυτό καθεαυτό το άθλημα δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν θα δούμε δηλαδή ξαφνικά, κλωτσιές και μπουνιές.

Σίγουρα  κουβέντα είναι μεγάλη για το πόσο τέτοιες αλλαγές θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα όλου του αθλήματος. Για την ώρα η ιδέα έχει την στήριξη από την πλειοψηφία του κόσμου ενώ σύντομα αναμένονται και οι πρώτες προσπάθειες σε σχετικά events. Μένει να δούμε σε τι θα καταλήξουν…