29/03/2024

Ζενίλντα Ντε Σόουζα: Με το BJJ μπορούσα να τα βγάλω πέρα και με άντρες!

Η καυτή τραγουδίστρια με καταγωγή από την Βραζιλία δεν θα μπορούσε να ασχολείται με κάτι άλλο εκτός από Σάμπα και Brazilian Ju Jitsu. Η Ζενίλντα Ντε Σόουζα μίλησε για την μεγάλη της αγάπη το BJJ και τι την ώθησε να το ξεκινήσει.

«Με το BJJ ασχολήθηκα πριν τέσσερα χρόνια. Στην αρχή τυχαία, θέλοντας να ξεφύγω από τον κλασικό τρόπο εκγύμνασης. Επίσης μου άρεσε πολύ ότι αποτελείται από λαβές και όχι χτυπήματα. Δεν κινδύνευα την επόμενη μέρα να πάω με μαυρισμένο μάτι στην δουλειά. Στη συνέχεια βέβαια οι λόγοι έγιναν περισσότεροι. Το αγάπησα πραγματικά. Έβλεπα πως μία απλή κοπέλα σαν κι εμένα μπορούσε να τα βγάλει πέρα με άντρες, πολύ μεγαλύτερου όγκου και δύναμης», τόνισε αρχικά η Βραζιλιάνα που το προτείνει ασυζήτητη σαν μέθοδο άσκησης για τις γυναίκες.

«Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στις υπόλοιπες γυναίκες. Μαθαίνεις κυρίως κάτι που σε μία δύσκολη στιγμή μπορεί  να σε βοηθήσει και γιατί όχι να σου σώσει την ζωή. Στο BJJ δεν έχει σημασία η δύναμη, αλλά η σωστή λαβή- μοχλός που θα χρησιμοποιήσεις σε κάθε περίπτωση. Μία γυναίκα μπορεί να ξεφύγει από μία επίθεση κι ας είναι ο άλλος πιο βαρύς και δυνατός. Με λαβές αυτοάμυνας και επίθεσης μπορεί να τον ακινητοποιήσεις και να τον τραυματίσεις, κερδίζοντας χρόνο να ξεφύγεις. Τα σενάρια είναι πολλά, σίγουρα όμως έχεις πιθανότητες αν είσαι γνώστρια. Θα δουλέψει και το μυαλό σου πιο ορθά», τόνισε η Ζενίλντα που προπονείται στον Χρήστο Μαρκέζ.

«Δάσκαλος μου είναι ο Χρήστος Μαρκέζ, γνωστός στο χώρο του BJJ στην Ελλάδα. Η σχολή είναι η Draculino team που έχει ήδη πολλές διακρίσεις».

Τέλος η Ζενίλντα μας ενημέρωσε πως αυτή την περίοδο κάνει «αποτοξίνωση» από το ξενύχτι.

«Αυτή την περίοδο δεν τραγουδάω κάπου. Κάνω διάλειμμα από τα καλλιτεχνικά.  Ασχολούμαι με την οικογενειακή μας επιχείρηση και κάνω αποξίνωση από το ξενύχτι της δουλειάς μου».