06/06/2020

Mία μέρα προπόνησης με τις αμαζόνες του Golden Corner

Άρθρο της Νικολέττας Γκαρέτσου

Τους φίλους μου, στο Golden Corner (Χρυσή Γωνιά)-γιατί φίλους τους θεωρώ-τους γνώρισα δύο χρόνια πριν. Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω πυγμαχία.


Ανέβηκα διστακτικά τις σκάλες που οδηγούν στο γυμναστήριο, εκεί στην Καλλιθέα και αυτό που αντίκρισα όταν άνοιξα την πόρτα με εντυπωσίασε. Σάκοι του μποξ, κορμιά ιδρωμένα, παιδιά που πυγμαχούσαν με την ψυχή τους σαν πρωταθλητές (οι περισσότεροι από αυτούς είναι).

Μα το βασικότερο, για μένα τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή: οι γυναίκες! Κορίτσια με τα γάντια τους, τις κάσκες τους, γεμάτες αυτοπεποίθηση και δυναμισμό να κινούνται μέσα στο χώρο , χωρίς να διαφέρουν σε τίποτα από τους άντρες συναθλητές

Σήμερα, δύο χρόνια αργότερα, με όλες τους έχουμε κάνει τεχνικές, έχουμε γυμναστεί παρέα, έχουμε παίξει σπάρινγκ και έχουμε μοιραστεί τα εσώψυχα μας. Νιώθω την ανάγκη λοιπόν να μιλήσω για τις συναθλήτριες μου, πυγμάχους, μα πάνω από όλα φίλες μου.

Πρώτη και καλύτερη! Η Αγγελιάνα Κορωνιού δεν αστειεύεται. Το «πιστόλι» του Golden Corner, ήρθε για να μείνει. Γερά πατήματα, σταθερά βήματα, στημένο παιχνίδι και χτυπήματα-καραβολίδες, τα εφόδια που της έχουν χαρίσει μια δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών καθώς και άπειρες νίκες σε διασυλλογικούς αγώνες. Αλήθεια! Όσες φορές βάζω γάντια με την Αγγελιάνα , ξέρω ότι θα την «ακούσω» από τα χτυπήματά της.

Τομαδάκη Ελένη: Αν και από φέτος συχνάζει στο Λονδίνo, η Ελένη έδωσε πολλά στη σχολή της Καλλιθέας. Τρομερή φυσική κατάσταση, γρήγορα χτυπήματα, προσποιήσεις και νευρικότητα την κάνουν να ξεχωρίζει και να μην το βάζει ποτέ κάτω.

Με τους περισσότερους να αναρωτιούνται πόση αντοχή έχει. Άλλωστε το έδειξε και στο Πανελλήνιο Γυναικών, ότι δεν… μασάει. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνει χαμό στα Λονδρέζικα καναβάτσα.

Άννα Καλημέρη: Τι να πω για την Αννούλα; Είναι η κοπέλα με την οποία αρχίσαμε να παίζουμε πιο δυνατά στα σπάρνιγκ της Παρασκευής, δίνοντας κίνητρο η μια στην άλλη να μην το βάλουμε κάτω στα ζόρικα. Η μικροσκοπική Άννα έχει πολύ καλή πυγμαχική αντίληψη και λόγω του σωματότυπου της είναι γρήγορη, ευέλικτη και εκρηκτική.

Έλενα Καρακατσάνη: Η ψηλή της σχολής, με δυνατά χτυπήματα και ένα δεξί ντιρεκτ που δεν σε αφήνει να την πλησιάσεις, ούτε για πλάκα.

Κάλλια Κουρούνη: Tην άφησα για το τέλος γιατί τα λόγια είναι περιττά στην περίπτωσή της. Μια γυναίκα με τα όλα της που μέσα στο ρινγκ ζορίζει ακόμα και τα πιο σκληρά αρσενικά. Η Κάλλια πυγμαχεί με την ψυχή της και δεν θα το βάλει κάτω ποτέ.

Στο Golden Corner, ο Νίκος Γιδάκος και ο Δημήτρης Ξερικός, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και γουστάρουν να βγάζουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες. Σε μαθαίνουν να πυγμαχείς και να το διασκεδάζεις.

Γιατί στο τέλος της μέρας αυτό που μετράει είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

Για την ιστορία: Τα παραπάνω κορίτσια και φυσικά ο Νίκος και o Δημήτρης (Ρίκο) με έκαναν να ερωτευτώ την πυγμαχία και μου έδειξαν πως οι γυναίκες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Ξεπέρασα λοιπόν ανασφάλειες και τους φόβους και έπαιξα σε κάποια διασυλλογικά και ναι ρε το διασκέδασα!

Υ.Γ1 : Στο GOLDEN CORNER τριγυρνάνε πολλά ακόμα θηλυκά.

Υ.Γ2: Όσες πιστές προσέλθετε… (Gοlden Corner 25ης Μαρτίου 25 Καλλιθέα).