04/06/2020

Eίναι το Canelo vs Golovkin μεγαλύτερο ματς από το Mayweather vs McGregor;

Ένα καλό ερώτημα που μπορεί να απαντηθεί με διάφορους τρόπους και να ξεχωρίσουμε τελικά το σόου από την πυγμαχία. 


Οι φανς της πυγμαχίας περιμένουν το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ του Canelo και του Golovkin καθώς θεωρούν πως αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι και το κορυφαίο της middleweight κατηγορίας όλων των εποχών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει o πρόεδρος της Golden Boy promotion, Oscar De La Hoya, που στην προσπάθεια του να προωθήσει το παιχνίδι αυτό, απαξίωσε με κάθε τρόπο το Mayweather vs McGregor.

Γιατί άραγε οκτώ στους 10 μαχητικούς φανς μιλούν για το δεύτερο παιχνίδι και όχι για το πρώτο; Είναι ξεκάθαρο πως το Golovkin vs Canelo είναι ένα μεγάλο ματς γι’αυτούς κυρίως που ασχολούνται με την πυγμαχία. Από την άλλη ο Ιρλανδός με τον Money θα προσφέρουν σόου, που σίγουρα θα φέρει περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει και καλύτερο θέαμα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για μία δεκαετία ο αγώνας που περίμεναν όλοι ήταν το Mayweather vs Pacquiao και όταν έγινε ξεχάστηκε την επόμενη μέρα, διότι το αποτέλεσμα και η εικόνα του παιχνιδιού δεν δικαιολόγησε την αξία των δύο πυγμάχων. Στα πυγμαχικά ντέρμπι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως το θέαμα θα είναι το αναμενόμενο.

Αντίθετα η μεγάλη διαφορά του Mayweather με τον McGregor και η πίστη του δεύτερου πως μπορεί να κάνει το θαύμα, αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει ένα εντυπωσιακό νοκ άουτ, που θα ικανοποιήσει όλους τους μαχητικούς.

Παρατηρώντας κατά καιρούς τα νούμερα του σάιτ, παιχνίδια που έφταναν στους δώδεκα γύρους δεν είχαν την απήχηση που θα μπορούσε να έχει ένα εντυπωσιακό νοκ άουτ νωρίς- νωρίς (βλέπε McGregor vs Aldo ή Rousey vs Holm). Το ενδεχόμενο να κοντραριστεί για δώδεκα γύρους ο Canelo με τον Golovkin μπορεί να συναρπάζει τους «πυγμαχικούς» αλλά όχι τους casual οπαδούς που υπάρχουν σε αυτά τα σπορ περιστασιακά, αλλά είναι και ο λόγος που τα μαχητικά αθλήματα πλέον είναι mainstream και προσεγγίζουν χορηγούς παντός είδους.

Δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να απαιτεί, να μην ασχοληθούν οι φανς με δύο τόσο μεγάλες φυσιογνωμίες του χώρου όπως ο McGregor και ο Mayweather που σίγουρα έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στο παιχνίδι που ακολουθεί μεταξύ του Golovkin και του Canelo, καθώς έχουν συγκεντρώσει όλα τα φώτα.

Το ότι το ένα πρόκειται για σόου και το άλλο για ωμή μάχη δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί δεν επιζητούν όλοι οι υποστηρικτές το ίδιο στα παιχνίδια. Για κάποιους οι ανταλλαγές χτυπημάτων για διάρκεια μίας ώρας αποτελούν ευλογία για άλλους είναι βαρετό.Ο λόγος που σήμερα ο Μayweather βγάζει περισσότερα χρήματα από τον Canelo και ο McGregor είναι πιο δημοφιλής από τον Golovkin έχει εξήγηση.

Ο Money είχε μία τεράστια πορεία 49 νικών σερί και την μία φορά που έπαιξε με τον Canelo τον κέρδισε κατά κράτος ενώ και ο Golovkin δεν έχει τεσταριστεί ακόμα με έναν τόσο μεγάλο αθλητή όπως έχει κάνει για παράδειγμα στο UFC ο McGregor που έχτισε την φήμη του όχι μόνο με λόγια, αλλά κέρδισε και μερικά ματς που δοκιμάστηκε πραγματικά με σπουδαίους αθλητές και σε μεγαλύτερη κατηγορία(Alvarez, Diaz) και στην κατηγορία του με τον Aldo.

Τα μεγάλα παιχνίδια χτίζουν το όνομα του αθλητή και η σύγκρουση του Mayweather με τον McGregor που έχουν αυτό το μεγάλο ιστορικό, μοιάζει πιο ελκυστική από το πυγμαχικό ντέρμπι του Golovkin με τον Canelo. Aν ένα παιχνίδι οποιουδήποτε αθλήματος δεν έχει το αναμενόμενο σόου, δεν θα μείνει και στην ιστορία.