25/04/2024

Όταν o Mayweather έγινε προπονητής του De La Hoya…

Οι ενδιαφέρουσες και γεμάτες σασπένς ιστορίες στην πυγμαχία θυμίζουν μερικές φορές… ριάλιτι. Κι όμως είναι 100% αληθινές, ειδικά όταν στη μέση παίζουν πολλά εκατομμύρια δολάρια.


Το 2001, λοιπόν, ο πλούσιος Oscar De La Hoya ψάχνει για νέο προπονητή, προσεγγίζοντας τον πατέρα του αήττητου Floyd Mayweather, Floyd Sr… Οι δύο αυτοί άνθρωποι προχώρησαν παρέα για περίπου έξι χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα και πολλές επιτυχίες.

Κάποια στιγμή, έτσι όπως τα έφεραν οι διεκδικήσεις τίτλων στις κατηγορίες ο De La Hoya έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Mayweather Jr. Τότε, ακόμη και ο Μεξικανός θεώρησε λάθος να έχει στη γωνία του τον πατέρα του αντίπαλου του…

Όμως, ο Floyd Sr. δεν… μάσησε καθόλου και δήλωσε δημοσίως πως θέλει να παίξει απέναντι στον γιο του, αρκεί η ομάδα του De La Hoya να του δώσει ούτε λίγο ούτε πολύ 2.000.000 δολάρια.

Ο ίδιος ο Oscar ήταν αυτός που αποφάσισε να απολύσει τον μέχρι τότε προπονητή του, αφού σοκαρίστηκε από την πρόταση του Mayweather Sr. μια και πίστευε ότι η πατρική αγάπη δεν εξαγοράζεται…